Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.11.2013. u 14:00

Dnevnici su bili dobri. Zašto? Jer informativni program na tri nacionalne TV napokon nisu uređivali blizanci

Nakon emitiranja triju središnjih dnevnika osjetio se manjak uobičajenog nezadovoljstva prikazanim. Dnevnici su bili dobri, odnosno ostavili su taj dojam zato što su se vijesti i pristup pričama - razlikovali. Napokon informativni program na tri nacionalne TV nisu uređivali blizanci. RTL je od izlaska sindikalaca iz GSV-a i najave generalnog štrajka napravila šlager, dok je za Novu TV, s istog događaja najzanimljiviji dio bila postavljena bačva na kojoj su se građani mogli, lupanjem izjasniti što misle o ministru Mrsiću.

RTL, međutim nije skužio što se krije iza priče da je Državna revizija proglasila čak 13 od 20 ministara u Milanovićevoj vladi "grješnima". Nova je o tomu ipak izvijestila, makar u zabavnom tonu, pa smo mogli saznati da su ministri trošili previše na mobitele, plaće, a čak su pustili neke ministre da krivicu i za to svale, naravno na HDZ, koji je, blagopočivao, izgubio vlast prije dvije godine. HTV je najviše skužio da je to važno, pa su dali više detalja, a gledatelji već mogli shvatiti kako krčme i novi ministri, neki za nešto i 4 puta više no što im je bilo dopušteno, na "vanjske usluge", primjerice. To je ono kad poznatom daš da ti nešto, kao objasni, savjetuje, a ti mu to onda platiš. No, nitko do kraja nije skužio što je Revizija razotkrila. To da se dvije trećine Milanovićevih ministara nije držalo propisa, zakona, a da cijela ministarstva rade bez nadzora trošenja. Neki su tako "zameli" stotine milijuna kuna izvan plana!? Što je, dakle falilo na kraju TV priča o tome; pa podsjećanje, da je, prije već dosta godina državna revizija prva ukazala da vladini ljudi rade nezakonite stvari. I onda se prešlo preko toga, pa su "momci" dobili krila. Je li ovo repriza?

PLUS

Severica iz HTV-ove Hrvatske uživo skupila je zajedno tri velikana stripa - Kordeja, Ilića i Zimonića. Čista nostalgija, povratak u kreativna vremena.

MINUS

Labirint HTV-a ima dobrih priloga, ali dvoje voditelja stoje ukočeno, ne pašu si. Da najavljuju naizmjence? Ili da se, za početak pogledaju? 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?