ZAGREBAČKA BANKA

Franjo Luković nakon 23 godine ide iz Zabe, zamijenit će ga M. Živaljić

Franjo Luković
Foto: import
24.01.2014.
u 18:04

U tijeku je redovit proces konzultacija i priprema za imenovanje uprave Zagrebačke banke u idućem mandatu, javljaju iz Zagrebačke banke.

Nakon 23 godine provedene u Zagrebačkoj banci, s njezine čelne pozicije odlazi Franjo Luković.

– U tijeku je redovit proces konzultacija i priprema za imenovanje uprave Zagrebačke banke u idućem mandatu, koji će početi u veljači 2015., nakon isteka tekućeg mandata uprave – odgovor je banke.

Luković i njegov dugogodišnji suradnik Milivoj Goldštajn odlaze iz uprave. Na čelnu poziciju trebao bi prema najavama doći Miljenko Živaljić, a umjesto Goldštajna Marko Remenar

Komentara 9

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
18:47 24.01.2014.

Kad je Tuđman čuo da je Luković predsjednik Uprave ZaBa odmah je tražio da ga se smijeni, da bi dobio odgovor da je ZaBa privatitirana dva dana ranije. Eto, u ovoj državi UDBa ima i vlastitu banku.

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
18:49 24.01.2014.

S obzirom da je ZaBa ima udjele u vlasništvu u svim tiskanim medijima u RH, osim u Večernjaku, a koji su gubitaši biti će zanimljivo vidjeti i politiku nove uprave prema Yutarnjem, NL, Glasu istre, Glasu Slavonije..

M3
Miške 3
18:43 24.01.2014.

Luković je prije toga bio direktor JUBOGANKE u Zagrebu. Dok je on bio direktor Zagrebačke banke, ostvarena je pljačka stoljeća na način da je prodata Talijanima sa gubitkom od 15 mililjardi € ( po nekima od 10 milijardi €)na štetu proračuna RH i time počeo propast Hrvatske . Dug SFRJ 1979 bio je ( preračunat) 15 miljardi €. Ni Marinko Filipović, ni Luković, ni Prka, ni Leko, nisu nikad za to odgovarali, niti je ijedna stranka ili saborski zastupnik pokrenuo to pitanje. Ni DORH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije