USPJEH

Podravka ostvarila rekorde u otkupu rajčice prve klase

podravka
Foto: Podravka
1/3
16.09.2016.
u 15:55

Podravka je najveći prerađivač rajčice u Hrvatskoj, a u suradnji s kooperantima ove je godine ukupno posađeno 4,500.000 presadnica na površini od oko 220 hektara

Na poljima Podravkinih kooperanata, na širem umaškom području i u okolici Pule i Ližnjana, berba rajčice ovih dana privodi se kraju, a Podravkina Tvornica povrća u Umagu preradit će dovoljne količine rajčice za potrebe vlastite proizvodnje, koja dolazi s hrvatskih polja od 70-ak kooperanata, objavljeno je danas. Kako je danas priopćila Podravka, ono što se posebno ističe je rekordni udio rajčice prve klase koja ima 5 posto suhe tvari.

U Podravci ističu i kako je vrhunska kvaliteta njihovih proizvoda potvrđena i priznanjem Superior Taste Award koju su osvojili Passata, Sjeckana rajčica s bosiljkom i origanom te Sjeckana rajčica s maslinovim uljem i češnjakom. Osim na domaće, Podravkini proizvodi na bazi rajčice plasiraju se i na tržišta poput Poljske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije.

– Zadovoljni smo suradnjom s Podravkom, kontinuirano radimo na poboljšanju kvalitete naših proizvoda kao i na povećanju broja nasada. Tako se ove godine možemo pohvaliti rekordnim urodom rajčice prve klase. Vjerujemo da ćemo daljnjim unapređenjima suradnju još poboljšati i iduće godine ostvariti još bolje rezultate – rekao je predsjednik Udruge proizvođača rajčice Dario Makovac u povodu vrlo uspješne ovogodišnje berbe.

Podravka je najveći prerađivač rajčice u Hrvatskoj, a u suradnji s kooperantima ove je godine ukupno posađeno 4,500.000 presadnica na površini od oko 220 hektara.

>> Podravka osvojila Crystal Taste Award za čaj 'Limun i limeta'

Komentara 1

RA
radekbrod
19:38 16.09.2016.

debilana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije