CIBONA

Ako plate prvi dio sezone Blassingame će oprostiti ostatak

'23.03.2013., KC Drazen Petrovic, Zagreb - ABA liga, 26. kolo, Cibona - Igokea. Jerel Blassingame, Daniel Clifford Hammonds. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
02.01.2014.
u 08:00

– Blassingameov odlazak bio bi veliki udarac za momčad jer on je naš ključni igrač. Njegov menadžer dobio je ponudu za njega, no ja nekako vjerujem da će on ostati – kazao je Vanjak.

Jerel Blassingame ipak nije napustio Zagreb već na Staru godinu, nego je Novu godinu dočekao u Hrvatskoj sa svojom poljskom djevojkom Malgorzatom. No to ne znači da će ostati u Ciboni do kraja sezone. Štoviše, moguće je da napusti klub iz Savske već ovih dana jer ima zanimljivu ponudu jednog inozemnog kluba koji igra Eurokup.

Neposredno prije odlaska u Kragujevac Blassingame nam je kazao da je njemu dobro u Zagrebu te da će, ako Cibona postane gubitnička momčad, i on razmisliti o odlasku.

Hitronogi Amerikanac navodno je spreman odustati od preostalog dijela svog fiksnog ugovora (a to je godinu i pol) i voljan otići ako mu se plati ono što je trebao dobiti u prvom dijelu ove sezone.

Za razliku od predsjednika Ivice Lovrića, kojemu je najvažnije da se smanje troškovi, prvi trener Slaven Rimac i sportski direktor Vlado Vanjak ne žele se odreći Blassingamea. Rimac i Vanjak svjesni su da bi otpuštanje prvog razigravača momčad dodatno obezglavilo. Ako ništa drugo, bilo bi dobro da američki organizator igre ostane još koje kolo dok Cibona ne postigne još pobjedu-dvije i osigura ostanak u ABA ligi.

– Blassingameov odlazak bio bi veliki udarac za momčad jer on je naš ključni igrač. Njegov menadžer dobio je ponudu za njega, no ja nekako vjerujem da će on ostati – kazao je Vanjak svjestan da ni puno jači klubovi ne bi preživjeli odlazak cijele udarne petorke (Blassingame, Strawberry, Janning, Žižić, Planinić).

Struka ne samo da bi htjela zadržati Blassingamea nego bi htjela i vratiti centra Andriju Žižića, no po riječima njegova agenta Miška Ražnatovića to neće ići. Srpski menadžer kazao nam je da traži novi klub za Žižu, a kao moguća destinacija spominje se i kazahstanska Astana.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
08:46 02.01.2014.

Sigurno ce oprostiti ostatak, pa on od malih nogu navija za Cibona i sigurno ima bolju ponudu ali eto.... covjek se vazao za Zagreb i Cibonu... e boze koliko gluposti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije