REAL NA SCHALKE

Leo Messi još mora srušiti Di Stefana i Raula

Barcelona, Lionel Messi
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
18.03.2014.
u 09:20

– Nadam se da možemo ponovo dobro igrati. Znamo da će biti teško na “Santiago Bernabeu”, ali potrudit ćemo se da se za titulu borimo do kraja – poručio je Messi.

U moru Messijevih rekorda, najmanje mu vjerojatno znači što je u ovom trenutku jedini strijelac u ligama tzv. petice koji je u 2014. godini postigao deset ligaških pogodaka (Mandžukić 7), ali onaj od 371 pogotka za Barcu sigurno zauzima posebno mjesto u njegovoj bogatoj kolekciji.

Leo spašava Barcu

Taj rekord stigao je u idealnome trenutku za Barcu, baš uoči nedjeljnoga Clasica s Realom, ali i za samoga Messija, budući da se šuška kako njegov odnos s klubom nije idealan. Tako se nagađa da bi na ljeto mogao prijeći u Manchester City ili PSG u rekordnome transferu, što i nije nemoguće s obzirom na nimalo idealnu Barcinu financijsku situaciju, nakon slučaja Neymar.

– Dokle god me budu željeli, ostat ću ovdje. Namjeravam karijeru završiti u dresu Barcelone – kazao je Messi nakon rušenja rekorda Paulina Alcantare i otklonio nagađanja da će na kraju sezone napustiti Barcu.

Osvrnuo se i na nadolazeći derbi (nedjelja, 21 sat) uoči kojega treća Barca zaostaje za Realom četiri boda (70-66). Između njih je Atletico sa 67 bodova.

– Nadam se da možemo ponovo dobro igrati. Znamo da će biti teško na “Santiago Bernabeu”, ali potrudit ćemo se da se za titulu borimo do kraja – poručio je Messi.

Inače, pred Argentincem su još dva nedovršena posla. Prvi bi mogao biti obavljen već u nedjelju, jer je rekorder po broju pogodaka u Clasicima, Alfredo di Stefano, postigao samo gol više (19-18). Ako Messi ne uspije sad, popravni će imati 16. travnja u Valenciji, gdje će Barca i Real igrati finale Kraljeva kupa.

Modriću jedno poluvrijeme

Druga Messijeva zadaća ove sezone je dostizanje najboljeg strijelca u povijesti Lige prvaka Raula Gonzaleza. Slavni realovac zabio je četiri gola više od Lea (71-67).

Naravno da taj rekord lovi i nadobudni Cristiano Ronaldo (62) i zbog toga ne želi danas propustiti posve beznačajnu uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Schalkea. Jednostavno, CR želi igrati sve utakmice, kažu izvješća s jučerašnjega Realova treninga, pa će Portugalac istodobno održavati pucačku formu za Clasico i pokušati još odmaknuti pratiteljima na listi strijelaca Lige prvaka. Trenutačno je na 11 pogodaka, Zlatan na 10.

Naravno da će Ancelotti protiv Schalkea igrati gotovo s drugom momčadi čuvajući glavne snage za Barcelonu. Tako je i Modriću namijenjena, kako kažu Realovi kroničari, “što manja minutaža”, najvjerojatnije jedno poluvrijeme. Na njegovoj poziciji pojavit će se Brazilac Casemiro (22).

>> Messi uoči El Clasica: Napokon sam se vratio u najbolju formu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije