Poraz u Eurokupu

Vukovi izgubili utakmicu protiv Ostendea, ali i svog najboljeg igrača

Cibona
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
11.12.2013.
u 23:02

- Žiža je bio naš vođa, naš najbolji igrač, bio nam je primjer svima i ja se nekako i dalje nadam da ga klub može zadržati

Neisplaćeni cibos Andrija Žižić svoju je posljednju utakmicu za sastav aktualnog hrvatskog prvaka cijelu odsjedio.
Premda je dan prije dobio upalu grla i visoku temperaturu, Žižić se ipak pojavio na utakmici Eurokupa protiv Ostendea, no igrao nije.

Utakmicu protiv kluba nadarenog mladog hrvatskog stručnjaka Darija Gjeregje, koja nije bila sudbonosna niti za jednu stranu, Cibona je izgubila 82:85. Da ju je igrao Žižić, čak i onako bolestan, vukovi bi vjerojatno izborili svoju drugu pobjedu u Eurokupu, no, od te pobjede, treneru Slavenu Rimcu važnije je bilo važnije dati priliku igračima koji će popunjavati Žižićevu minutažu:

- Žižić je izrazio želju da pomogne i da igra, no nisam ga uvodio jer je imao temperaturu, a i u subotu, u puno važnijoj utakmici protiv Širokog, morat ćemo više igrati s Kuridžom i Planinićem. Jer, rečeno je da će Žiža biti na raspolaganju još samo za ovu utakmicu i da ga poslije toga nema.

A Žiža neće doći na posao jer će danas raskinuti ugovor s Cibonom koja do jučer nije uplatila ono što mu duguje još iz prošle sezone.

- Meni je najviše žao što odlazim, ja to nisam htio, no profesionalizam je surov i čovjek negdje mora podvući crtu. Kada se navikneš na visoku razinu profesionalizma onda težiš tome da to i dalje imaš. Želim igrati još dvije sezone u takvim uvjetima i zato sam odlučio potražiti posao negdje drugdje.

S obzirom da ga financijski nemoćna Cibona ne može isplatiti, Žižić će danas raskinuti ugovor s klubom kojem je u posljednje dvije sezone donio dva naslova prvaka.

- U četvrtak će sve to biti i formalizirano.

Je li ga zaboljela izjava predsjednika Lovrića u stilu "neka ide", bez da pokuša pronaći novac s kojim bi ga zadržali.

- Možda sam očekivao drugačiji odgovor, no bio tome razlog financijska nemoć ili nešto drugo, očito je da u ovom slučaju svatko ima svoju priču.

Putuje li Žižić uskoro negdje?

- Zasad ne, a dok ne nađem novi posao dolazit ću bodriti svoje dosadašnje suigrače. Moja klapa je i dalje u Ciboni.

Ukoliko njegov menadžer Miško Ražnatović uspije tamo instalirati svog trenera, Žiža bi mogao krenuti put Vilniusa jer Lietuvos Rytas treba dodatnu centarsku kvalitetu. A njegov odlazak najviše bi trebao koristiti Marku Jagodiću-Kuridži (20 koševa, 6 skokova), sinoć ponajboljem cibosu uz Darija Šarića (19 koševa, 13 skokova, 5 asistencija).

- Žiža je bio naš vođa, naš najbolji igrač, bio nam je primjer svima i ja se nekako i dalje nadam da ga klub može zadržati - naznačio je Kuridža.

Ključne riječi

Komentara 1

LI
Lisabon
08:16 12.12.2013.

Hvala ti Ziza na svemu.Zelim ti uspjesan nastavak karijere.Steta sta ne ostajes,ali mi te razumijemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije