Akrilici na platnu

Obilje znakova i vizualnih formi na slikama Gordane Bakić

'Gordana Bakic - slikarica dobitnica 1. HPB Grand Prixa 2007.za sliku Overland , prosinac 2007. foto dorotea jendric'
''
19.09.2010.
u 18:50

Na tim je slikama uvijek uneseno osobno iskustvo, a Bakićeva u majstorski oslikanim slikanim slojevima rabi istodobno detalje konstrukcije i organskih formi

Zagrebačka likovna umjetnica Gordana Bakić od večeras se predstavlja samostalnom izložbom slika u Galeriji Vladimira Bužančića, Centra za kulturu Novi Zagreb. Kako kaže Marijan Špoljar, na bogatim oblicima te autorice, kad jednom krenu linije i drugi konstruktivni elementi, ne mogu se zaustaviti tako lako. Na tim je slikama uvijek uneseno osobno iskustvo, a ona u majstorski oslikanim slikanim slojevima rabi istodobno detalje konstuktivnog i organskog svijeta. Građenje oblika njezinih slika odvija se koliko u širinu toliko i u dubinu. Rastezljiva, organička forma bubri i iznutra, iz slike, preslagujući se u nekoliko slojeva i isprepličući se sa središnjim, dominirajućim "objektom". Ključna je crta slikarstva ove umjentice promjena, protočnost, nestabilnost i mutacija. 

Izložba će ostati otvorena do 11. listopada 2010.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije