Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korona-trend

Počela pomama za TV adaptacijama igara. “The Last of Us” i “Fallout” postaju serije

15.07.2020.
u 17:00

U situaciji pandemije malo je koga začudilo što su proizvođači igara i serija odlučili udružiti snage, pa su nas u kriznoj 2020. zasuli nizom zajedničkih objava

Kina su zatvorena, filmske premijere i festivali odgođeni su do daljnjega, ali industrija kućne zabave jača je nego ikada. I prije korone filmska umjetnost polako je ostajala bačena u drugi plan pred poplavom serija koje svakog tjedna izbacuju Netflix, Amazon i HBO.

Pobjeda nekadašnjih televizijskih Davida nad odsluženim hollywoodskim Golijatima dogodila se istovremeno s velikim trijumfom industrije igara, koja zadnjih godina bilježi sve više rekorde prodaje, dodatno naglašene karantenom koja je igrače svih generacija prikovala uz male ekrane. U takvoj situaciji malo je koga začudilo što su proizvođači igara i serija odlučili udružiti snage, pa su nas u kriznoj 2020. zasuli nizom zajedničkih objava.

Među recentnim najavama koje su izazvale oduševljenje fanova izdvaja se informacija da tvorac serije “Černobil” Craig Mazin za HBO priprema TV adaptaciju hit-igre “The Last of Us”. Zahvaljujući višeslojnoj priči koja zaista zaslužuje preliti se u druge medije, tu zombi-postapokalipsu mnogi su prozvali igrom desetljeća, a kompleksnost njezinih likova dodatno je naglašena dugo očekivanim drugim nastavkom koji je nedavno pušten u prodaju.

Podjednako uzbuđenja izazvala je i najava da Jonathan Nolan i Lisa Joy, zaslužni za seriju “Westworld”, rade na adaptaciji kultne postapokaliptične franšize “Fallout”, ovaj put u produkciji Amazon Studiosa.

“Fallout” je igra uz koju su odrasle generacije današnjih tridesetgodišnjaka, od kojih više od polovice svakodnevno konzumira serije putem interneta. Ujedno je riječ o igri čiji su recentni nastavci otuđili dio razočaranih fanova, koji se sada nadaju da bi Amazonova serija mogla ispraviti nepravdu.

Uskoro nas čekaju i TV adaptacije poznatih igara “Final Fantasy”, “Resident Evil”, “Brothers in Arms”, “Halo”, “Vampyr”, pa čak i piratske Skull&Bones koja još čeka svoju igraću premijeru! I više nego dovoljno da prepoznamo novi trend.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
Oblivion
18:30 15.07.2020.

Samo se nadam da neće Netflix raditi adaptaciju jer će Ellie biti klinac od 13 g, a Joel crnac od 155 cm i 120 kg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije