Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije im se svidjelo

Brend u kampanji predstavio transrodnu surfericu, a ljudi počeli - paliti njihovu odjeću

Instagram
10.03.2024.
u 11:52

Reakcije na ovu promjenu bile su oštre, s brojnim negativnim komentarima i pozivima na bojkot proizvoda brenda Rip Curl.

Australski brend odjeće i opreme za surfere, Rip Curl, našao se usred skandala nakon što je u svojoj kampanji na Instagramu predstavio transrodnu surfericu, Sashu Jane Lowerson, što je izazvalo burne reakcije među njihovim pratiteljima na društvenim mrežama.

Ova kontroverza uslijedila je nakon dugogodišnje suradnje brenda s američkom profesionalnom surfericom Bethany Hamilton, čija je inspirativna priča o preživljavanju napada morskog psa i uspješnom povratku surfanju osvojila svijet. Međutim, Rip Curl je odlučio promijeniti smjer svoje kampanje predstavljajući transrodnu surfericu, Sashu Jane Lowerson.

Reakcije na ovu promjenu bile su oštre, s brojnim negativnim komentarima i pozivima na bojkot proizvoda brenda Rip Curl. Neki su čak otišli toliko daleko da su snimali videozapise kako spaljuju odjeću ovog brenda, slično reakciji koja je zahvatila američki brend Bud Light nakon što su u svojoj kampanji također predstavili transrodnu osobu.

Nakon pritiska javnosti, Rip Curl je potiho uklonio spornu objavu s transrodnom surfericom te je njihov glasnogovornik javno uputio ispriku. Kasnije su objasnili da se transrodna surferica, Sasha Jane Lowerson, zapravo nije nalazila na njihovoj listi sponzoriranih surferica te da je Bethany Hamilton nastavila dijeliti njihove sponzorirane objave.

VEZANI ČLANCI:

Inače, 43-godišnja Lowerson je poznata kao ponosna žena s trans iskustvom te je postala prva transrodna osoba koja je pobijedila na natjecanju u surfanju u Zapadnoj Australiji.

Komentara 3

Avatar Guy_Fawkes
Guy_Fawkes
13:33 10.03.2024.

Teror manjine nad većinom se nastavlja.....

MP
marinko.przolica
13:19 10.03.2024.

Anheuser-Busch je zbog Bud Lighta i promoviranja muškaraca koji glume da su žene izgubio procjenjuje se 1,4 milijardu dolara. Promovirati muškarce koji otimaju medalje u ženskom sportu je nakaradno...

HA
Haha
18:21 10.03.2024.

I.dioti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije