Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ususret Valentinovu

Budite kreativni i osvojite illy aparat za kavu u ružičastoj boji, kapsule i šalice za kavu

Večernji list i Drinks.hr
Foto: Shutterstock
1/2
31.01.2024.
u 11:36

Večernji list i Drinks.hr vas nagrađuju! Otkrijte nam što za vas znači pojam prave ljubavi, zapratite Facebook stranicu Drinks.hr i poklonite sebi ili dragoj osobi illy Iperespresso aparat za kavu u ružičastoj boji, kapsule i šalice za kavu. Pokažite svoju romantičnu stranu i pustite mašti na volju jer nagrađujemo najkreativniji odgovor.

Nakon dugog siječnja, slijedi nam mjesec ljubavi, kada su u punom jeku pripreme za najromantičniji dan u godini – Valentinovo. Dan zaljubljenih obilježava se diljem svijeta, a najčešće ga povezujemo s ružicama, poljupcima, slatkim šetnjicama i romantičnim gestama koje će probuditi leptiriće u trbuhu.

Iako se Valentinovo spominje još u 3. stoljeću u Rimu, kao blagdan zaštitnika svetog Valentina, prvi koji je Valentinovo obilježio kao „romantični'“ blagdan bio je Geoffrey Chauner, engleski pjesnik spomenuvši ga u svojoj pjesmi „Parliament of Foules“. Tada, još 1375. godine, počele su se pojavljivati ljubavne čestitke koje su i danas ostale jedan od prepoznatljivih simbola Valentinova.

Još jedan takav prepoznatljiv simbol je i anđeo Kupid koji prema legendi svojim zlatnim strelama spaja nesuđene ljubavnike, a danas je dio pop kulture i prepoznatljiv simbol romantike.

Svatko od nas ljubav definira na svoj način, no što je zapravo ljubav? Za neke je ljubav osjećaj, za neke lijepe geste i mali znakovi pažnje, za neke pokretač svega, posvećenost, evolucijski je čak možemo promatrati kao alat za opstanak ljudske vrste jer nam upravo ona pomaže da održimo odnose s ljudima. Ljubav, možemo slobodno reći, univerzalni je jezik.

Što za vas znači pojam prave ljubavi? Na kreativan način nam opišite što za vas znači ljubav, zapratite Facebook stranicu Drinks.hr i poklonite sebi ili dragoj osobi illy Iperespresso X7.1 aparat za kavu Pink edition, 2 pakiranja illy Iperespresso Classico kapsula i 2 illy Cappucino šalice i tanjurića.

Foto: Drinks.hr

Ovaj aparat za kavu nadahnut je talijanskim dizajnom šezdesetih godina prošlog stoljeća, dok je neprimjetno integrirao modemsku upravljačku ploču s tipkama na dodir, a sa sustavom kapsula IperEspresso za tren oka priprema vašu omiljenu šalicu kave, bilo da je riječ o klasičnom espressu, cappuccinu ili pak latteu. Čarobnu kremastu teksturu možete dobiti uz pomoć parnog štapića Pannarello koji pjeni mlijeko, dok inovativni sustav kapsula iperEspresso stvara kavu poput one iz cafe bara, ali je možete ispijati u udobnosti vlastitog doma.

Ritual ispijanja kave omiljena je aktivnost brojnih Hrvata koji ne mogu zamisliti početak dana bez šalice svog najdražeg napitka. A da ovaj ritual ima posebno mjesto i u srcima Hrvata, govori i podatak da smo među prvih 20 država čiji stanovnici po osobi popiju čak 4,9 kilograma kave, dok njih čak 85% pije jednu kavu dnevno. Bilo da je riječ o početku dana, ritualu nakon ručka, pauze u uredu ili druženja u omiljenom kafiću, možemo reći da je rečenica „idemo na kavu“ postala svojevrsna pozivnica za druženje, i to ono bez žurbe, jer kava se ispija dugo i lagano, bez previše stresa.

Sadržaj nastao u suradnji s Drinks.hr.

Dobitnica nagradnog natječaja je Maja Koluder.

Čestitamo! 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije