Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loši vremenski uvjeti

Cijene narančina soka rast će ove godine od 10 do 30 posto

vitamin
Arhiva
03.01.2010.
u 12:20

Vlada SAD-a očekuje ove godine pad uroda naranči za 17 posto u odnosu na prošlu godinu jer hladnije vrijeme i kiša znače manje voća po jednom drvetu

Cijene narančina soka ove će godine porasti za trećinu zbog lošeg vremena i bolesti koje napadaju nasade naranči u Floridi.

Ova američka država jedna je glavnih svjetskih proizvođača naranči, a cijene u supermarketima još su stabilne jer su mjesecima unaprijed nabavili zalihe.

Prema procjenama britanskih stručnjaka, cijene će rasti između 10 i 30 posto. Vlada SAD-a očekuje ove godine pad uroda naranči za 17 posto u odnosu na prošlu godinu jer hladnije vrijeme i kiša znače i manje naranče te manje voća po jednom drvetu.

Plantaže naranči na Floridi pogodila je i teška bolest koja dolazi iz Azije. Milijuni dolara već su potrošeni na pesticide koji su prskani po narančama kako bi se uništila bolest.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar slavonika
slavonika
14:40 03.01.2010.

Ovaj tekst me neodoljivo podsjeća na film gdje je glumio Eddy Murphy. Radi se o okladi a naš prijevod filma ne znam.

KS
krivi_sport
15:03 03.01.2010.

KOLO SREĆE. Prikazuje se gotovo za svaki Božić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije