Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bolje se osjeća

Dala je otkaz kako bi živjela u šatoru sa svojim sinom: ‘Uštedjela sam 50 tisuća dolara i ne mogu biti sretnija!’

Tik Tok
12.10.2023.
u 13:30

Christine, koja je radila kao vozač Ubera, bila je inspirirana da preseljenjem u šator nakon što je nagomilala ozbiljne račune dok je živjela u Velikoj jabuci.

Jedna mama iz New Yorka tvrdi da je uštedjela gotovo 50.000 dolara napustivši posao i preselivši se u šator sa svojim sinom, što ju je, kako tvrdi, učinilo sretnijom od ikad. Videozapisi koji detaljno opisuju njezin minimalistički način života prikupili su tisuće pregleda na TikToku dok je obožavatelji hvale zbog njezinog odabira, piše NY Post

"Takav boravak na otvorenom bio je poput daška svježeg zraka", rekla je Christine Blue (41), koja se na platformi zove @appaloosamama. “Prešla sam put od toga da sam bila vezana uz četiri zida, nisam mogla pratiti život i račune, do toga da sam bila potpuno slobodna i u miru.”

@appaloosamama Tent tour! #NightDoneRight #WhatWouldPopTartsDo #offgridliving ♬ Paradise - TELL YOUR STORY music by Ikson™

Christine, koja je radila kao vozač Ubera, bila je inspirirana da preseljenjem u šator nakon što je nagomilala ozbiljne račune dok je živjela u Velikoj jabuci. Navodno je plaćala 2500 dolara mjesečno za stanarinu, vodu, struju, plin i odvoz smeća u svom domu. Tada je odlučila napustiti veliki grad i živjeti kao nomad. Dala je otkaz na poslu, kupila šator i podigla ga u svom vrtu.

Njezin nomadski način života u početku je započeo kao zabavan "90-dnevni izazov za kampiranje" kako bi se zbližila sa svojim 14-godišnjim sinom Brittonom, ali nakon samo nekoliko dana, bila je uvjerena da će to raditi 'puno radno vrijeme'. “Tjedan ili dva kasnije, dogodio se trenutak kada sam shvatila koliko bih mogla uštedjeti radeći ovo,” izjavila je. Isprva se sa šatorom smjestila u Illinoisu prije nego što se skrasila na mjestu u sjevernom dijelu države New York. Nakon što je odlučila život u prirodi učiniti trajnim, prešla je u veći šator za 1800 dolara.

Christine je također potrošila 1500 dolara na solarni generator, što joj je omogućilo da od kuće vodi svoju tvrtku za heklanje, Spotted Horse Design Co. Dvojac je također opremio svoje novo prebivalište štednjakom na drva za kuhanje, udobnim dekama, krevetom, tepisima i namještajem iz Christinine kuće, kao što se vidi u isječku "turneje šatora" s milijunima pregleda na TikToku. "Ovo je naš život ispred rijeke i apsolutno ga volimo", kaže Christine u snimci.

VEZANI ČLANCI:

Sve u svemu, 'siromašni' stil života Christine i njezina sina omogućio im je uštedu od 48 000 dolara, što je majci omogućilo da se usredotoči na razvoj svog internetskog poslovanja s punim radnim vremenom. Drugim riječima, živjeti u šatoru pokazalo se prilično unosnim.

Naravno, život u šatoru nije bez izazova, koji uključuju tuširanje kantom, skupljanje drva za ogrjev i druge poslove. “Naravno, teško je, morala sam sam vući vodu, cijepati drva, brinuti se da je sve sigurno – nemaš se na koga osloniti osim na sebe”, prisjetila se Blue. Osobito je izazovno bilo oštro zimsko vrijeme. "Kada bi se vatra noću ugasila i zidovi šatora ponovno ohladili, snijeg bi se nakupio i ja bih morala ustati usred noći i riješiti ga se da spriječim da šator upadne u zemlju. Britton je bio takav vojnik; bio bi tamo usred noći i pomagao mi u raščišćavanju snijega. Kod nas je to uvijek bio timski rad", dodala je. Što se tiče kupaonice, Christine je objasnila: “Išla sam van baš kao i svi tisućama godina prije nas. Koristili smo kantu i biorazgradive vrećice.”

Ovaj životni stil bio je posebno veliki korak za Christine, samoprozvanu "osobu koja ne izlazi na otvoreno" koja nikad prije nije ni kampirala. Iskustvo je malo manje ekstremno za Brittona, koji svoje vrijeme provodi između maminog šatora i očeve kuće. Međutim, uz očite novčane koristi, Christine je rekla da je “život vani i slušanje zvukova prirode” stvarno pomogao poboljšati njezino “mentalno zdravlje”. “Stvarno sam voljela živjeti sama u šumi, po prirodi sam introvert pa se nikad nisam osjećala usamljeno, samo sam bila potpuno mirna”, rekla je No, njihov smještaj će dobiti nadogradnju u bliskoj budućnosti. Vlasnica trenutno živi u privremenom domu na sjeveru države NY dok radi na izgradnji mini kolibe na istom mjestu gdje je podigla svoj šator. 

Djevojka se odlučila preseliti u kombi: 'Imam čak i garažu!'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije