Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Do bjeljih zubi i tamnije kože na prirodan način

Estetikom do zdravlja (1)
Foto: Borna Filić/Pixsell
1/9
PR
Autor
PR članak
26.07.2013.
u 16:32

U centru ljepote Le Studio kandidatkinje Vlatka Pavić i Sanja Grubačević dobile su cjelovit kozmetički tretman – izbijelile su zube, bile na manikuri, pedikuri i trajnom laku, a Vlatka Pavić bila je i na tretmanu potamnjivanja kože

Zdravstveni projekt „Estetikom do zdravlja“, koji Večernji list provodi u suradnji s partnerima Croatia zdravstvenim osiguranjemPoliklinikom Croatia zdravstveno osiguranje i centrom ljepote Le Studio, došao je u svoju završnu fazu. Dvije odabrane kandidatkinje, Vlatka Pavić i Sanja Grubačević, koje su već obavile sistematske i specijalističke preglede te savjetovanja s nutricionistom i psihologom, uputile su se na estetski tretman u centar ljepote Le Studio, u zagrebačkom Centru kaptol. U njemu su obje kandidatkinje obavile kozmetičko izbjeljivanje zubi, pedikuru, manikuru i trajni lak, dok se Vlatka Pavić odlučila i za tanning – posebnu metodu tamnjenja kože.

- Bilo je doista izvrsno. Kozmetičko izbjeljivanje zubi je prava stvar. Meni je bjelina prije tretmana bila negdje pri samom kraju skale, a nakon tretmana podigla se na sredinu skale. Cijeli život imam i pigmentaciju na zubima, koja se sada prvi put izjednačila s ostatkom boje zuba – ushićeno je kazala Vlatka Pavić te nadodala da ništa manje nije oduševljena i s tanningom.

- Prije sam koristila raznorazne kreme za samotamnjenje kako bih dobila željenu boju kože, ali bih na kraju uvijek dobila fleke. Ovaj prirodni način tamnjenja pokazao mi se kao najefikasnije i najbrže rješenje. I za razliku od solarija, koji je dugotrajan i škodljiv, ovo je potpuno zdrava metoda. Sada sam potpuno spremna za more – kroz smijeh nam je rekla Vlatka Pavić.

I druga kandidatkinja Sanja Grubačević posebno je bila iznenađena tretmanom izbjeljivanja zubi.

- Sve je bilo odlično, pedikura, manikura i trajni lak, ali sam najviše oduševljena kozmetičkom metodom izbjeljivanja zubi. Ovo mi je bilo prvi put da sam to radila i krajnji rezultat je bio fantastičan. Zubi su pobijelili za čak četiri nijanse – kazala nam je Sanja Grubačević.

Nathalie Durbić, vlasnica centra Ljepote Le Studio, objasnila nam je što je zapravo kozmetičko izbjeljivanje zubi i kako se ono radi.

- Kozmetičko izbjeljivanje izvodi se pomoću gela koji se nanosi na zube koji se potom tretiraju LED lampom. To je zapravo sličan postupak kao kod stomatologa, samo što gel ne sadrži peroksid pa nije štetan za desni i caklinu. Napravljen je od potpuno prirodnih sastojaka, a najvažniji je natrijev bikarbonat koji reagira s LED svjetlom. Kako je to potpuno kozmetički tretman, zubi se ne mogu izbijeliti više nego što je njihova prirodna boja, a bjelina ostaje očuvana ovisno o navikama čovjeka. Obično je to vrijeme od 4 do 7 mjeseci, ali se tretman, zahvaljujući tome što nema nuspojave, može ponoviti bilo kada bez ikakvih ograničenja - ističe Nathalie Durbić i napominje da sam tretman traje manje od sat vremena, točnije tri puta po 18 minuta.

- Što se tiče tanninga, on se izvodi pomoću prirodnog losiona na bazi šećerne trske koji se u tankom sloju nanosi na kožu. Reagira s pigmentacijom i osigurava izgled prirodno tamne kože bež oštećenja od sunca i UV zraka. Boja ostaje od pet do osam dana, a ako se postupak radi redovito, može trajati i do 12 dana. Sam postupak traje između 10 do 15-ak minuta – kaže vlasnica centra Ljepote Le Studio koji uz osnovne kozmetičke usluge u ponudi ima i certificirane kozmetičke bio proizvode iz Francuske, među kojima i arganovo ulje i proizvode na bazi afričkog stabla shea. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?