Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUŽNI 800.000.000 EURA?

Dolce i Gabbana u gabuli s poreznicima

28.05.2009.
u 12:48

Domenico Dolce i Stefano Gabbana, slavni talijanski dvojac modnih kreatora, našli su se pred velikim problemima: talijanske porezne vlasti ganjaju ih tvrdeći da su im dužni, da su izbjegavali platiti porez i da trebaju platiti kaznu od milijardu i 120 milijuna dolara.

Taj golemi iznos navodno duguju od 2004., kad su posao prebacili iz Italije u Luksemburg te svoje brandove Dolce & Gabbana i D&G prodali luksemburškoj holding tvrtki Gado Sl. Domenico i Stefano tvrde da su poreznički zahtjevi potpuno nerazumni, budući da njih dvojica u toj prodaji vlastite tvrtke samima sebi nikad nisu platili navedenih milijardu eura, tj. 1,37 milijarda dolara (vrijednosti iz 2004.) već mnogo skromnijih 360 milijuna eura (447,8 milijuna dolara).

- To je apsurdan zahtjev zasnovan na potpuno apstraktnom izračunu. Taj viši oporezivi iznos je virtualna znamenka koju mi nikad nismo dobili, rezultat teoretske računovodstvene vježbe – kažu dizajneri o milijunima koje im je "odrezala" porezna uprava, i dodaju da vrijednost njihovih tvrtki 2004. nije nikako mogla iznositi milijardu i nešto sitno eura:

- Kamo sreće da jest! Reći ćemo svim zaposlenicima naših tvrtki, njih 3800, da smo platili sve što smo trebali i da ćemo se žestoko braniti od nepravedne prisile da platimo za nešto što nikad nije ni postojalo.

Poznate i popularne kreatore čeka žestoka borba s talijanskim poreznicima koji su poznati po tome da svaku iole imućniju slavnu osobu u Italiji ganjaju kao vrag griješnu dušu, te su čak i Sophiju Loren svojedobno strpali iza rešetaka zbog utaje poreza. Posebno su oštri prema velikanima talijanske mode: Robertu Cavalliju trebalo je šest godina tužakanja na sudovima da si skine poreznike s vrata, a i Valentino se trenutačno nateže s njima od nemila do nedraga.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije