Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajni trikovi

Isprobajte nekoliko prirodnih načina kako istjerati insekte iz kuće!

Pixabay
18.03.2022.
u 07:00

Vjerojatno znate da vam lavanda pomaže zaspati, a pepermint da se osjećate svježe, no možda ne znate da ova ulja mogu biti veoma uspješna u borbi protiv insekata.

S dolaskom toplijeg vremena i rastom temperature, bude s i mnogi insekti koji vole ulaziti u naše domove i stvarati nam prave probleme. Ipak, kako piše Bustle, postoji nekoliko jednostavnih i prirodnih načina kako ih se riješiti i otjerati ih iz kuće.

Cimet
Nema ničeg goreg nego kada se probudite s kuhinjom punom mrava. Ovi maleni, ali naporni insekti ulaze u naše domove kada je vani toplo i često ih se vrlo teško riješiti. Kako biste ih se brzo i učinkovito riješili, posegnite za jednim začinom – cimetom. Cimet ima odbojna svojstva za mnoge insekte, a ako ga pospite po rubovima kuće, spriječit ćete njihov ulazak.

Stavljate sol na mrlje ili one od vina čistite vodom? Kakve pogreške! I ovo radite krivo...

1/8

Esencijalna ulja
Vjerojatno znate da vam lavanda pomaže zaspati, a pepermint da se osjećate svježe, no možda ne znate da ova ulja mogu biti veoma uspješna u borbi protiv insekata. Špricanje esencijalnog ulja lavande ili peperminta po ormarima, ladicama i rubovima podova, pomaže vam da odbijate sve insekte.

Alkoholni ocat
Ako želite spriječiti ulazak paukova u vaš dom, pomoći će vam alkoholni ocat. On sadrži octenu kiselinu koja je štetna za paukove. Ocat razrijedite s malo vode te pošpricajte sva mjesta kroz koja bi pauci mogli ući u vaš dom.

Krastavci
Žohari i mravi ne mogu podnijeti krastavce. Ako želite spriječit ulazak ovih insekta, svježi krastavac narežite na komade i postavite na mjesta gdje oni mogu ući. Mravi i žohari imaju prirodne instinkte da izbjegavaju miris krastavaca, a gorki krastavci djeluju najbolje.

Pogledajte za što sve možete koristiti tvrdi sapun u kućanstvu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije