Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte!

Jeste li ikada čuli za Japanski cheesecake? Donosimo vam recept!

shutterstock
08.05.2023.
u 10:30

Japanski cheesecake poznat je po svojoj laganoj teksturi koja se topi u ustima. Ovaj kolač od sira u japanskom stilu spaja najbolje kvalitete prozračnog soufflea i bogatog i kremastog kolača od sira.

Japanske torte od sira karakterizira njihova lagana i prozračna tekstura zahvaljujući snijegu od bjelanjaka koji se stavlja u podlogu od krem ​​sira. Iako se može činiti da je teško pripremiti ovaj oblik kolača od sira, koraci su jednostavni i rezultiraju laganim, ali impresivnim desertom. Kolač od sira u japanskom stilu, koji se ponekad naziva i soufflé kolač od sira ili kolač od sira od pamuka, ima teksturu koja je neodoljivo mekana i pahuljasta. U usporedbi s klasičnim kolačima od sira, japanski kolači od sira sadrže manje šećera i puno su lakši zahvaljujući tučenim bjelanjcima koji se umiješaju u tijesto na samom kraju, prenosi Simply Recipes.

Kao što ime sugerira, ovaj cheesecake potječe iz Japana. Kaže se da je japanski slastičar Tomotaro Kuzuno kreirao desert nakon putovanja u Berlin 1960-ih, gdje je kušao käsekuchen, lokalni njemački kolač od sira. Evo njegova savršenog recepta:

Sastojci:

  • 4 velika jaja
  • 50 grama maslaca (plus još za podmazivanje kalupa za pečenje)
  • 225 grama punomasnog krem ​​sira
  • 1/4 šalice vrhnja za šlag
  • 1/4 šalice kiselog vrhnja
  • 1/2 šalice i 1/3 šalice šećera, podijeljeno
  • 1/4 žličice soli
  • 1 i pol žlica soka od limuna (od otprilike polovice limuna)
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 60 grama brašna
  • šećer u prahu za posipanje (po želji)
  • bobičasto voće za ukrašavanje (po želji)

Upute:

1. Stavite rešetku u sredinu pećnice i zagrijte pećnicu na 160°C. Kalup za torte obložite papirom za pečenje. Stavite vodu u kuhalo za vodu ili lonac da zavrije. Kasnije ćete ovo koristiti za vodenu kupelj.

2. Odvojite žumanjke od bjelanjaka tako da bjelanjke stavite u veću, a žumanjke u manju posudu.

3. Stavite veliki lonac s malo vode na dnu (otprilike 3 cm) na srednju vatru i pustite da lagano kuha. U veliku zdjelu dodajte maslac, krem ​​sir, vrhnje, kiselo vrhnje, 1/2 šalice šećera i sol. Postavite posudu iznad vode koja ključa. Miješajte pjenjačom dok se krem ​​sir ne otopi i smjesa postane glatka. Maknite s vatre.

4. Umiješajte sok od limuna i ekstrakt vanilije, a zatim umiješajte jedan po jedan žumanjak. Pospite brašno u smjesu i mutite dok se ne sjedini. Nemojte pretjerano miješati.

5. Miksajte bjelanjke, postupno dodajući 1/3 šalice šećera žlicu po žlicu dok ne dobijete čvrsti snijeg od bjelanjaka.

6. Pjenjačom nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka u smjesu od krem sira i ulijte u pripremljeni kalup za tortu.

7. Kalup za tortu stavite u protvan za pečenje u koji ćete uliti nekoliko centimetara vruće vode (tako da dosegne polovicu stijenke kalupa za tortu) pazeći da voda ne dospije na kolač od sira.

8. Kolač pecite oko sat vremena, sve dok ne porumeni njegov vrh i ne stegne se. Isključite pećnicu, malo otvorite vrata pećnice i ostavite kolač od sira unutra još 15 minuta.

9. Izvadite vodenu kupelj i kolač od sira iz pećnice. Izvadite cheesecake iz vodene kupelji i stavite ga na rešetku da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi otprilike sat vremena.

10. Izvadite kolač iz kalupa za torte. Cheesecake možete poslužiti na sobnoj temperaturi ili ohlađen. Po želji prije posluživanja na kolač prosijte šećer u prahu ili dodajte bobičasto voće.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete upotrijebiti umjesto njega:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije