Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamke online šopinga

Kako uistinu uštedjeti kupujući iz naslonjača - na internetu

\'Ilustracija: posao...kompjuter....ured... Obavezno potpisati: PHOTOS.com\'
ILUSTRACIJA
24.03.2011.
u 09:08

Naručujete li robu iz, primjerice, Amerike, većina web shopova naplatit će vam shipping - odnosno poštarinu. Kad vam paket stigne u Hrvatsku čeka vas još carinjenje i PDV ako vrijednost robe premašuje 160 kuna

Svi koji bi željeli kupovati iz naslonjača, putem interneta, sa stranih web shopova, moraju dobro proučiti zakone i pravilnike kako ih ne bi iznenadili računi za carinu i plaćanje PDV-a. Naime, puno stranih brendova ima vlastite web shopove u kojima su cijene, posebice u sezoni sniženja, mnogo niže nego u Hrvatskoj. Međutim, iznos naručene robe lako se može udvostručiti, ili čak utrostručiti. Naime, naručujete li robu iz, primjerice, Amerike, većina web shopova naplatit će vam shipping - odnosno poštarinu. Kad vam paket stigne u Hrvatsku, čeka vas još carinjenje i PDV ako vrijednost robe premašuje 160 kuna. Prije se toleriralo pošiljke koje su bile naznačene kao dar, međutim, to pravilo više ne vrijedi - sva se roba pregledava. Dovitljiviji su otvorili poštanske sandučiće u Sloveniji (otvaranje stoji 4 eura) jer roba vrijednosti do tisuću kuna ne podliježe carinjenu prenosite li je fizički preko granice.

Ključne riječi

Komentara 1

LA
las35vegas
12:01 24.03.2011.

he he he he putim interneta u kupovinu he he he, naravno da to mamlazi rade, pa tako dobiju umjesto \"orginala\" orginal ih vijetnama ili kine he he he

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije