Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
voćno i osvježavajuće !

Sami kod kuće napravite Pimm's Cup koktele, zaštitni znak Wimbledona

Instagram/@eaganarmspublichouse
14.07.2023.
u 16:30

Pimm's se za vrijeme 2. svjetskog rata slao vojnicima na bojišnicu, serviran je na brojnim ručkovima u organizaciji kraljice Viktorije, a pravu je popularnost stekao na Wimbledonu još 1971. godine

Na Wimbledonu se i ove godine 'u potocima' posluživao koktel od popularnog britanskog likera od džina Pimm's-a, koji je ime dobio po autoru recepta Jamesu Pimmu. On je, naime, još davne 1840. godine prvi smiješao Pimm's liker, kao napitak koji bi trebao pomoći u probavi teških kamenica. O kasnijoj popularnosti tog likera u Velikoj Britaniji najbolje govore činjenice da se Pimm's za vrijeme 2. svjetskog rata slao vojnicima na bojišnicu, da ga se posluživalo na brojnim ručkovima u organizaciji kraljice Viktorije, a pravu je popularnost stekao na Wimbledonu davne 1971. godine, gdje se od tada tradicionalno poslužuje Pimm's Cup kokteli... Bez obzira na tradiciju, osvježavajući voćni kokteli nipošto nisu rezervirani samo za svečane ručkove ili gledanje tenisa, a voćnu žesticu na bazi džina s mješavinom svježeg bilja možete lako i sami napraviti kod kuće.

Recept za Pimm's koktel, za cca. 8 osoba:

400 ml Pimm's br. 1 (liker od džina, ako nemate možete upotrijebiti i drugu marku)
1 l limunade
nekoliko listića svježe metvice
par nasjeckanih jagoda
kriška naranče
nasjeckani krastavac

Upute: Vrč od dvije litre do pola napunite ledom, komadima voća i metvicom. Prelijte preko svega Pimm's liker pa limunadu. Pripremite 8 highball čaša (čaše koje imaju ravno dno i obično su zapremnine između 240 i 350 ml, a koriste se za posluživanje highball koktela i ostalih miješanih pića), ubacite još leda i podijelite koktel iz vrča. prije posluživanja, svaku ukrasite jednom  grančicom mente, savjetuju na portalu Delish.

Koktelima možete pojačati imunitet: Donosimo jednostavne recepte!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije