Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'kontrola nad vlastitim tijelom'

Manekenka pokazala dlakave pazuhe, a zgroženim pratiteljima poručila: 'Ne kužim u čemu je problem?!'

Instagram/@misstaylormichellee
24.04.2023.
u 14:30

Očito mnogi vjeruju da imaju pravo glasa o našim tijelima, zaključila je i dodala da o nekim stvarima, poput duljih ili kraćih dlačica pod pazusima, ipak može odlučiti i sama.

Kad sam napunila 12 godina mama mi je pružila britvicu, objasnivši mi da 'djevojčice nikako ne bi trebale imati dlačice ispod pazuha', ispričala je za NY Post manekenka Taylor Michelle. Od tada se godinama, kaže, pitala zašto se žene potiče; štoviše i nagovara!; da briju 'nepoželjne' dlačice sa svog tijela, pa je odlučila napraviti maleni eksperiment i pustiti ih da narastu. Ipak, kako sama priznaje, nikako nije očekivala da će njeni pazusi online izazvati toliko negativnih reakcija i komentara...

“Odrasla sam u vrlo religioznom okruženju, te i danas živim kao praktična vjernica", ispričala je 22-godišnjakinja iz Utah, SAD koja je, ističe, u djetinjstvu često slušala da se žene trebaju njegovati i uklanjati dlačice. "Ipak, kako starim, sve se manje mogu poistovjetiti s idejama iz okruženja u kojem sam provela djetinjstvo i; premda te ljude i dalje poštujem; ne mogu se u svemu s njima složiti", objasnila je manekenka koja je zato odlučila barem šest mjeseci živjeti kao da britvice ne postoje.

"Očito mnogi vjeruju da imaju pravo glasa nad našim tijelima", rekla je, a htjela im je poručiti da griješe i da o nekim stvarima žene trebaju odlučivati same.

“Točno znam kakve osobe na to negativno gledaju i kako razmišljaju”, ističe Michelle koja je, nakon pokazivanja svojih dlakavih pazuha na društvenim platformama počela dobivati hrpu negativnih, čak i uvredljivih komentara. Ipak, to nije, kako ističe, poljuljalo njenu namjeru da s vlastitim primjerom bude uzor svim mladim djevojkama koje tek uče kako prihvaćati vlastita tijela.

“Naučila sam ignorirati uvrede i sve negativno. Sigurna sam da mi svejedno mnogi ružno pričaju iza leđa, no nastojim se uvijek usredotočiti samo na pozitivno", rekla je.

Inače, nedavno je i američka glumica Rachel McAdams s neobrijanim pazusima pozirala za časopis Bustle čije je urednike fotografije navodno molila da ih ne diraju u photo shopu, te da dlačice ostanu vidljive. U tom je intervjuu McAdams naglasila važnost dobrog odnosa žene s vlastitim tijelom, kao i toga da se ono na snimkama i fotkama uvijek pokazuje vjerodostojno i onakvo kako zaista izgleda.

Foto: Bustle

“Volim jukstapoziciju ljepote, glamura, fantazije i istine”, rekla je glumica u travanjskom izdanju časopisa. “Na ovom snimanju nosim donje rublje od lateksa, iako sam rodila dvoje djece. To je moje tijelo i mislim da ga treba prikazati onakvim kakvo jest i ujedno nastojati izgledati dobro i ženstveno", dodala je.

Zabranila sestri da dođe na vjenčanje: ‘Previše dobro izgleda i sve bi upropastila!’

 

Komentara 1

DU
Deleted user
15:57 24.04.2023.

Živjet će, kaže, 6 mjeseci kao da britvica ne postoji. Ja sam, vidiš, uvjeren da će se sjetiti britvice čim prođu lajkovi na članak i objavu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije