Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mare Milin i studio Grupa kreativne snage revije Quelle Fashion.hr jesen/zima 2009./2010.

28.01.2009.
u 12:57

Ove sezone nastavlja se suradnja modne revije Quelle Fashion.hr sa fotografkinjom Marom Milin koja je bila odgovorna i za kreativno osmišljavanje vizuala povodom ljetne revije Fashion.hr u Zadru. Dok su sezonu proljeće/ljeto 2009. obilježile snažne boje kako u kampanji tako i na modnoj pisti, jesen/zima 09-10 zamišljena je u apsktraktnoj i avangardnoj atmosferi.

"Tema vizuala za ovosezonski Quelle Fashion.hr bio je puls odnosno srčani ritam mode. On simbolizira koliko moda ide daleko, koliko može biti ista i različita unutar svojih granica, ako ih uopće ima? EKG liniju ljudskog srca spojili smo sa artističkom vizijom prirode, konkretno stabala. Radi se o drastičnom pomaku s obzirom na prošlu sezonu. U crno-bijeloj tehnici koristila sam specijalne staklene podleće koje su glavni motiv razbijale u ritmičke, male cijeline. Tako se stvorio poprilično kaleiodoskopski efekt sa puno svjetla, izuzetno apstraktan i transparentan. Nastala je čitava serija međusobno povezanih fotografija stabala.

Igrala sam se razlikama u oštrini, svjetlosti, distorziji slike, a sve sa ciljem da se održi jedna posebna doza romantike te kontradiktorne mekoće i čvrstoće koja se događa istovremeno. Dakle, iz svjetla izviru tamniji, čvršći elementi. Na određenom dijelu vizuala odnekud se pojavljuje nježna i jedva uočljiva linija EKG-a ljudskog srca koja se stapa sa stablima. Nakon što smo izabrali glavni vizual ostale sam kolažirala i sve zajedno aplicirala na Fashion.hr newspaper ideju koja će kao novitet također biti prikazan u Varaždinu" izjavila je Mare Milin.

Suradnjom s etabliranom modnom fotografkinjom i umjetnicom Quelle Fashion.hr i dalje nastavlja istraživati granice mode kada je riječ o vizualnom ali i subverzivnom doživljaju.

Da bi spomenuti vizualni dojam bio potpun za izgled i koncept modne piste zaslužan je nagrađivani studio za industrijsko i grafičko oblikovanje Grupa. Studio koji čine Filip Despot, Tihana Gotovuša i Ivana Radovanović prošle godine osvojio je počasno priznanje Hrvatskog dizajnerskog društva u kategoriji produkt / industrijski dizajn. Priznanje je dodjeljeno povodom svečanog otvaranja Izložbe hrvatskog dizajna 0708 na Zagrebačkom velesajmu.

Posebnu pažnju te komplimente medija i javnosti Grupa je osvojila na međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, Ambienta, u listopadu prošle godine. Angažirajući priznati tim stručnjaka na svim poljima Quelle Fashion.hr će u Varaždinu ove sezone pružiti vrhunsko modno događanje hrvatskoj javnosti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije