Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez intimnosti

Može li brak bez seksa biti 'zdrav'? Evo kako ga održati

prekid veze
Foto: Thinkstock
07.10.2014.
u 08:12

Većinu vremena kod kuće provodite ispred TV-a ili pred računalom? Umjesto toga, dio tog vremena iskoristite da se posvetite svom partneru

Većina će se složiti: ako u braku nema seksa, postoji neki problem.

Naravno, postoje razni razlozi zašto par živi u zajednici bez seksa. Do toga može dovesti rođenje djeteta, briga za stare i nemoćne roditelje, nakupljeni stres ili neka bolest jednog ili oba partnera. No, kada se nađete u situaciji da seksa jednostavno nema, neko vrijeme naći ćete se u potrazi za odgovorima, ali malo ćete toga u svojoj svakodnevici promijeniti, piše Prevetion.com.

Liječnica Jennifer Landa za FoxNews otkrila je da u njenu ordinaciju svakodnevno dolaze mnoge žene koje se žale na nizak libido i nedostatak seksa. U dosta slučajeva krivac za nizak libido je neravnoteža hormona, a u ostalim se radi o tome da je jedan od partnera u toj vezi, najčešće žena, jako nesretna. To može lako dovesti do raspada braka, a kako se to ipak ne bi dogodilo, Landa nudi savjete što i kako napraviti.

1. Proučite kakve su vam dnevne navike

Većinu vremena kod kuće provodite ispred TV-a ili pred računalom? Umjesto toga dio tog vremena iskoristite da se posvetite svom partneru. Ne možete mijenjati ono što ne vidite da je loše, stoga neko vrijeme posvetite tome da proučite što u vašoj vezi nije u redu.

2. Više se dodirujte

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Nedostatak seksa sve više će vas udaljavati jedno od drugog. Spriječite to tako da se međusobno više dodirujete i usmjeravate pažnju jedno na drugo.

3. Sjetite se početka veze

Prisjetite se kako ste na početku veze bili bliski i što ste tada najviše voljeli u vašim intimnim trenucima. Pokušajte vratiti taj dio prošlosti u vašu vezu tako da kažete partneru da želite ponovno to iskusiti. Večeras je odlična prilika za to, zar ne?

4. Zavodite

Pošaljite svom partneru e-mail ili SMS poruku kako danas izgleda seksi i predivno. Čak i ako ste svjesni toga, zaista je lijepo tako nešto pročitati ili čuti kada se najmanje nadate. To će uzburkati leptiriće u trbuhu i vjerojatno pokrenuti kotač koji će vas vratiti u svijet intimnosti.

5. Potražite pomoć

Ako ne nalazite nikakvo rješenje ili mislite da će vam tako biti lakše, obratite se stručnoj osobi za pomoć.

>>Jedna od 6 žena odrekla bi se seksa za komad omiljene torte

>>6 užasnih stvari koje parovi rade odmah nakon seksa

Komentara 2

Avatar gecdra
gecdra
08:43 07.10.2014.

A kaj ako vam žena ima 90 kg,u braku ste 20 godina i prešla je u ORAH. Pomozite "stručnjaci".!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije