Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRUŠEN REKORD

Najtopliji 17. lipnja u Zagrebu dosad!

vrućina,voda,prskanje,ljeto
Anto Magzan/PIXSELL
18.06.2013.
u 08:42

Meteorološka postaja DHMZ-a Zagreb – Grič jučer je izmjerila 33,8°C, čime je srušen rekord iz 1927.

Meteorološka postaja DHMZ-a Zagreb – Grič u ponedjeljak je izmjerila 33,8°C, čime je oboren apsolutni datumski rekord maksimalne temperature zraka, piše Crometeo. Dosadašnji je rekord iznosio 32,6°C, a izmjeren je 1927. godine. Prošle godine izmjereno je također visokih 32,4°C.

Maksimalne dnevne temperature zraka na Griču inače se bilježe još od 1881. godine, a srednja maksimalna dnevna temperatura za 17. lipnja za te 132 godine iznosi 24,6°C.

Rekordnom ponedjeljku pridružila se i meteorološka postaja na Zavižanu, na kojem je jučer izjednačen apsolutni datumski rekord maksimalne dnevne temperature od 23,3°C, koji je postavljen prošle godine.

Hrvatskom ovih dana vladaju vrućine. Nakon nešto hladnijeg početka lipnja, nekoliko dana prije kalendarskog ljeta došlo je pravo ljetno vrijeme. Očekuje se da će sredinom tjedna temperature narasti do 35°C, pogotovo u Dalmaciji i Slavoniji.

>>Kako preživjeti vrućine? Pročitajte upute kako se zaštititi

>> Stižu vrućine: Sredinom tjedna temperature do 35 stupnjeva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije