Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
baskijski cheesecake by Le Kolač

Najukusniji kolač od sira po receptu jednog od najboljih hrvatskih slastičara

Le Kolač
23.02.2023.
u 07:52

Sigurno pamtite kako nam je genijalni Robert Hromalić olakšao teške dane u doba izolacije darujući nam neke od svojih omiljenih recepata. Danas smo se prisjetili nama najdražeg i odmah se bacili na posao.

Recept se sastoji od klasičnih sastojaka za cheesecake, ali razlikuje se po tome što nema podlogu i što se peče na visokoj temperaturi kojom se postiže naizgled "zagorena" korica.

Foto: Le Kolač

Basque Cheesecake

Sastojci:

  • 282 g krem sira (Philadelphia, ABC, Vivis... bilo koji krem-sir koji možete naći u maloprodaji)
  • 130 g kristal šećera
  • 3 g vanilije (mahuna, pasta ili aroma)
  • 14 g glatkog brašna
  • 2 g soli
  • 2 jaja
  • 200 g slatkog vrhnja

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 °C. Za to vrijeme mikserom povežite krem-sir, šećer i vaniliju, za to će vam biti potrebno nekoliko minuta.  Zatim dodajte jaja, jedno po jedno i nastavite miješati. Dodajte suhe sastojke i na kraju slatko vrhnje. Zagrijte pleh u pećnici. Smjesu prebacite u kalup promjera 18 cm, obložen papirom za pečenje i pecite 20-25 minuta, ne dulje – kada je gotov, cheesecake treba imati smeđu koricu, ali se i dalje treba "treskati". Sredina treba ostati kremasta. Kada je kolač gotov, prije posluživanja dobro ga ohladite u kalupu.

Foto: Le Kolač

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
10:09 23.02.2023.

odvratno, cheesecake sa brasnom - fuj, tko drzi taj le kolac, jel to ona ekipa franko's pizza?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije