Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nikad lakše

Očistite svoj granitne radne ploče: Brzo i jednostavno bez mrlja!

Shutterstock
15.03.2024.
u 08:00

Čišćenje granita ne mora biti problem

Granitne površine, kao i sve ostale kamene površine, sklone su nastanku mrlja. No, postoje učinkoviti načini za čišćenje granita, a evo koji su najbolji, piše Molly Maid

Čišćenje mrlja s različitih površina često zna predstavljati problem, pogotovo ako ne znate koja sredstva pritom koristiti. Tekućinu je najjednostavnije ukloniti, a za to vam je potreban samo papirnati ručnik. trik je u tome što ne smijete trljati površinu, već pustiti da papirnati ručnik upije tekućinu. Granit zatim samo lagano obrišite čistim vlažnim ručnikom.

VEZANI ČLANCI:

Kada su u pitanju nešto tvrdokornije mrlje, čišćenje ne može proći bez upotrebe sredstava za čišćenje, namijenjeni isključivo čišćenju granita. Važno je naglasiti da prije njihove upotrebe trebate dobro očistiti površinu od prašine, točnije površina granita treba biti prazna.

Gotovo svako sredstvo za čišćenje granita u sebi sadrži koncentrat zbog čega se preporučuje njegovo miješanje sa destiliranom vodom.

Omjer bi morao biti do 1:5. Ostavite da tekućina na uprljanom prostoru odstoji 10-ak minuta, a zatim sve dobro očetkajte grubom četkom. U slučaju da je potrebno, postupak ponovite još jednom.

Isprobajte jeftini trik za čišćenje prljavog posuđa: Trebat će vam samo dvije vrećice čaja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije