Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorenje

Prva Franck kavana otvara se u centru - imat će i klub

franck kava
VL
18.01.2012.
u 21:00

Glavna ideja uređenja interijera je spoj modernog i secesije, art decoa...

U samom centru grada uskoro će biti otvorena kavana. I to prilično originalna. Naime, Supercaffe u Preobraženskoj ulici prva je kavana u nizu koje otvara Franck. Franck se na ovu avanturu odlučio jer se u gradu većinom služi strana kava, a ne kava domaće proizvodnje koja je jednake, pa čak i bolje kvalitete. Također, želja im je i dalje njegovati kulturu ispijanja kave uz razgovor. Prema riječima direktora tvrtke Kontraregula koja je zadužena za ugostiteljski dio Ivana Jokića, Franckov kafić bit će mjesto gdje će profesionalni baristi kuhati vrhunsku kavu za svoje goste. Osim gornjeg dijela prostora, koji je zamišljen poput kafića, postoji i klupski dio.

Kava umjesto prstiju

– Glavna namjera nam je, zapravo, da naši gosti, uz kavu, mogu popiti i poznata vina te šampanjce, a sve to uz glazbu i zabavu – govori Jokić. Iako Franck nije imao nikakvih zahtjeva što se tiče uređenja interijera, dizajner Nedjeljko Mikec potrudio se da atmosfera unutar kavane odgovara glavnom piću, kavi. Na zidovima motiv je iz Michelangelove Sikstinske kapele, ali umjesto dodira prstiju, toči se kava.

Povezani prostori

– Glavna ideja bio je spoj tradicije i modernog – objašnjava Mikec dodajući da su nastojali s modernim detaljima spojiti razdoblja poput secesije i art decoa. Kao posebnu zanimljivost u prostoru ističe staklenu stijenu koja potpuno otvara prostor ulici. Naime, ulaz je zamišljen tako da je stalno otvoren, odnosno da ljudi na ulici imaju dojam kao da je unutrašnji prostor povezan s vanjskim. Osim kafića i klupskog prostora, kavana će imati i prostranu terasu.

Ključne riječi

Komentara 4

SK
Standard Konfekcija
08:07 19.01.2012.

aaaahahahaha..... spojiti art deco i secesiju. mislim, legitimno, ali kič. A tek Michellangelo s \"kafetijerom\"... Sve su to selaki.

TM
trade_mark
11:10 19.01.2012.

isse, koji vatromet lošeg ukusa!

MB
Marlon Brando
18:08 19.01.2012.

Ajde da je stavio slike starog Zagreba ,ili bilo kakve retro instalacije ,ali ovo , eeeeeee :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije