Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korizmena kuharica

RECEPT DANA Napravite ličke uštipke kojima ćete oduševiti svakoga tko ih kuša

shutterstock
05.03.2024.
u 09:30

Najbolje ih je jesti odmah tople, a u tijesto možete dodati i malo grožđica ili narezanih šljiva koje ste prethodno namočili u šljivovicu.

Ima li išta bolje nego kada ujutro cijelu kuću ispuni miris pečenih uštipaka? Najbolje ih je jesti odmah tople, a u tijesto možete dodati i malo grožđica ili narezanih šljiva koje ste prethodno namočili u šljivovicu. Donosimo recept za tradicionalne ličke uštipke kojima ćete oduševiti baš svakoga! 

Sastojci:

  • 450 g pšeničnog oštrog brašna
  • 450 ml mlijeka
  • 2 žlice šljivovice
  • 1 žličica naribane limunove korice
  • 2 vanilin šećera
  • 2 žumanjka
  • ½ žličice šećera
  • 20 g svježeg kvasca
  • 70 g maslaca
  • ulje za prženje

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Kvasac razmutite u 50 ml toplog mlijeka, dodajte šećer i ostavite neka se diže nekoliko minuta. Brašno pomiješajte s rastopljenim maslacem, vanilin šećerom, limunovom koricom, rakijom, kvascem i žumanjcima. Uz dodavanje preostalog toplog mlijeka izradite glatko tijesto i ostavite ga stajati oko 15 minuta. Smjesu za uštipke lagano promiješajte, a zatim malom žličicom vadite pripremljeno tijesto i stavljajte ga u zagrijano ulje. Uštipke pržite na srednje jakoj vatri do zlatnožute boje. Vadite ih na upijajući papir, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Napravite fritule kod kuće: Imamo savršeni recept s kojim nema 'dizanja' tijesta i gotove su za čas

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije