Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne slažu se svi

Roditelji pokrenuli raspravu nakon što su priznali da kćeri naplaćuju stanarinu: 'Ne ide na faks, to je u redu!'

Instagram/TikTok
15.11.2023.
u 13:30

Par iz Teksasa zamolio korisnike TikToka da daju svoje mišljenje o njihovom stilu roditeljstva

Jedna od prednosti života s roditeljima za mnoge je zaštita od troškova života. No, dvoje roditelja na TikToku potaknulo je raspravu na internetu nakon što su inzistirali da njihova 19-godišnja kći mora plaćati stanarinu jer je odlučila da neće ići na fakultet, piše UNILAD

Međutim, par iz Teksasa zamolio korisnike TikToka da daju svoje mišljenje o njihovom stilu roditeljstva. Erika i Cody Archie iz Gatesvillea imaju gotovo milijun pratitelja na TikToku. Obraćajući se njihovim pratiteljima, Erika je u videu upitala: "Možete li nam svima reći tjerate li svoje dijete koje je završilo srednju školu da plaća stanarinu u vašoj kući ako još ne ide na fakultet?"

@bar7ranch How do you feel about making your adult children pay rent to live at home? This is a REPOST from last year but since its on Fox Business News right now we thought we’d chat about it again! #Parenting #ParentsChargingRent #AdultChildren #DryHumor #Sarcasm #MarriageHumor #Marriage #CoupleTok #RanchTok #AgTok #KeepRanchin #KingOfTikTok #RanchLife #Ranch ♬ original sound - Bar 7 Ranch

19-godišnjoj kćeri Kylee mjesečno stanarinu naplaćuju 200 dolara, a 300 dolara treba platiti ako želi imati pristup hrani u kući. Kylee je završila srednju školu u svibnju 2022. i već je 1. lipnja platila prvu stanarinu. Majka Erika priznaje da joj se to činilo malo grubo, no otac je bio odlučan.

"Mislim da je 200 dolara sitnica za život bez problema u roditeljskoj kući ", rekao je Cody. "Više od toga ionako košta hrana koju pojede, a mislim da je ovo dobra škola za život i općenito za poduku o plaćanju troškova života", dodala je majka. Dok su neki podržali njihovu odluku i nazvali je "odgovorim i pametnim roditeljstvom", drugi su ih žestoko iskritizirali. 

"Vi ste odlučili imati dijete. Kamo bi drugdje išla ako ne u roditeljsku kuću?". "Definitivno nije za mene. Znam da je to rijetko, ali zauvijek ću pomagati svojoj djeci, bez obzira na dob”, komentirao je jedan korisnik. "Majka me tjerala da plaćam 500 dolara mjesečno da živim s njom, a to je bilo prije 20 godina. Novac mi nikada nije vratila, a jedino što je time postigla jest to da sam i danas stalno u minusu i da joj zamjeram", glasio je jedan od komentara. 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

RE
reborn
13:37 15.11.2023.

Hm, moglo bi se tumačiti i ovako: ne želi učiti, ne želi pomagati, očekuje da ju mama i tata hrane, oblače, peru, peglaju, osiguraju krov nad glavom, plaćaju režije... a ona bi za to vrijeme tulumarila i ono što eventualno zaradi spiskala na vlastite gušte... A roditelji su rekli: "ne može!" Podrška roditeljima, dobro rade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije