Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Unutarnje zadovoljstvo donosi zdraviji i veseliji život

estetikom do zdravlja (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
PR
Autor
PR članak
12.07.2013.
u 13:50

Kandidatkinje u našem projektu dobile su savjete psihologa kako organizirati svakodnevni život kako bi on tekao sa što manje stresa

Zdravstveni projekt «Estetikom do zdravlja», koji Večernji list provodi u suradnji s partnerima Croatia zdravstvenim osiguranjem, Poliklinikom Croatia zdravstveno osiguranje i centrom ljepote Le Studio, ulazi u svoju završnu fazu. Naše kandidatkinje, Vlatka Pavić i Sanja Grubačević, nakon sistematskog pregleda u Poliklinici Croatia zdravstveno osiguranje, specijalističkih pregleda i terapija te savjeta nutricionista u vezi zdrave prehrane, našle su se i u ordinaciji psihologinje Vere Lisec Repec. Kao i svi mi, i naše kandidatkinje imaju određenih problema u čijem rješavanju im može pomoći savjetovanje s psihologom.

- Kao što je dobro poznato, psihofizičko stanje uvelike utječe na zdravlje. Kad neka osoba ostvari psihičku ravnotežu, bit će zdravija, tjelesno će se osjećati bolje, a bolje će i izgledati. Nastojala sam razgovor s obje kandidatkinje voditi u smjeru da im savjetima pomognem što bolje organizirati život kako bi u njemu bilo što manje stresa i kako bi ostvarile dobru razinu komunikacije s obitelji i u poslovnom okruženju. Naime, kada sve teče glatko i kada je osoba u dobrom odnosu s drugima iz svog okruženja, postiže unutarnje zadovoljstvo, živi opuštenije i može uživati u onome lijepome što nam život donosi. Tako psihički stabilna osoba zdravija je, poletnija, životnija i radosnija te se i bolesti teže «lijepe» za nju – objašnjava psihologinja Vera Lisec Repec.

Kako nadalje kaže, obje je naše kandidatkinje uputila i na tjelesnu aktivnost kako bi ostvarile bolju tjelesnu kondiciju. Gđa. Grubačević izabrala je plivanje, a gđa. Pavić gimnastiku.

Iako jedan razgovor s psihologom nije dovoljan za rješavanje svih problema, naše su kandidatkinje dobile uvid u to kojim smjerom mogu, žele li to, nastaviti i nakon završetka projekta «Estetikom do zdravlja». A u sklopu našeg projekta predstoji im najuzbudljiviji dio - estetski tretmani, koji uključuju izbjeljivanje zuba i uljepšavanje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?