Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što mislite?

Uz tako skupa jaja, trebamo li bojati krumpire ovog Uskrsa? Vrijedi isprobati..

Shutterstock
07.04.2023.
u 12:30

Trend bojanja krumpira došao je iz Amerike, nakon što su cijene jaja porasle 55 posto

Biste li obojali krumpir za Uskrs? Naime, Ameriku je, očito, zahvatila groznica ukrašavanja krumpira, potaknuta najprije memovima o tome kako jaja postaju skupa uoči Uskrsa, a zatim zajedničkim naporima Potatoes USA da svima omiljeno korjenasto povrće nakratko postane trend. Nije škodilo ni to što su američke cijene jaja porasle 55 posto u godinu dana, dok su krumpiri porasli samo 14 posto, piše The Guardian.

No, je li dosta lako obojati krumpir kao i jaje? Zasigurno je moguće oguliti svoj umjetnički trud prije nego što ga zgnječite, pa čak i uložiti u jestivu boju, ali obje te stvari poništavaju cijelu svrhu 'vježbe' – ne možete zadržati svoj jajoliki, umjetnički predmet i zapravo, ne štedite novac.

Ali što je sa samom slikom? Istina, krumpir nudi manje ujednačenu površinu za bojanje od jajeta, ali predanom dekorateru to može ići u njegovu korist. Umjesto da svaki predmet prilagodite spljoštenom sferoidu, možete započeti svoje putovanje slikanjem krumpira odabirom šiške koja oponaša izgled koji želite: kruškolik za crtanog lika Winnie-the-Pooha, čvrstih rubova za glumca Daniela Craiga.

No, zabava ne prestaje kada ste odabrali svoje škrobasto platno: ako ste kreativni, svaki kolut i bradavica predstavljaju priliku, a ne izazov. Ispostavilo se da slikanje krumpira ima više zajedničkog s umjetnošću apstraktnih ekspresionista od preciznosti koju zahtijeva jaje - nije bolje ili lošije, već nagrađuje drugačiji temperament. 

Treba li trajno prijeći na krumpir? Pa ne, očito, to bi bilo suludo. Možda bi bilo dobro i isprobati i kamenje, koje dolazi s dodatnim bonusom da možete ostaviti svoje vječne kreacije kako bi ih drugi ljudi mogli prenijeti. Sljedeće godine, možda opet bude nešto drugo, odnosno neka druga neobična ideja. 

Mogu biti vrlo korisna: Četiri načina na koja možete koristiti jaja u kućanstvu, a nije za jelo

Komentara 2

BU
burza
18:20 07.04.2023.

Jaja nisu uopšte skupa kupuj ih kad je akcija

JP
josip.pivar11
17:28 07.04.2023.

Joj, joj, što je ovo duhovito.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije