Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte!

Znate li kako duže održati banane svježima? Na TikToku otkriven najbolji način

Ilustracija/ Borna Filic/PIXSELL
11.07.2023.
u 09:30

Ako ustanovite da redovito bacate svoje banane, možda biste trebali razmisliti o tome kako pohranjujete voće - jer postoje načini da spriječite proces sazrijevanja kod kuće.

Zrelo voće se brzo kvari, pa tako ako banane ostavite nekoliko dana da stoje u vašem domu, vrlo vjerojatno će potamniti i istruliti. Srećom, otkriven je način kako održati banane svježima duže vrijeme. Kao što je istaknuto u TikTok videu koji je podijelila @user8100293452186, postoje koraci koje možete poduzeti kako biste usporili proces sazrijevanja, prenosi Mirror.

Pod naslovom 'Savjeti za čuvanje hrane koje vam vaš trgovac povrćem nikada ne bi rekao', TikTokerica je objasnila: 'Isperite vaše banane vodom kako biste uklonili sredstvo za sazrijevanje na površini, a zatim ih osušite papirnatim ručnikom. Stabljiku banane omotajte mokrim papirnatim ručnikom kako biste smanjili količinu etilena koju otpuštaju. Na taj način mogu dugo ostati svježe'.

 

@user8100293452186

 

♬ original sound - minifyp

Međutim, nakon što usavršite čuvanje banana, možda biste trebali izbjeći konzumiranje ovog zdravog voća neposredno prije spavanja. Prema riječima stručnjaka na sleepjunkie.com, banane bi mogle biti uzrok lošeg sna.

Stručnjaci su objasnili: 'Banane su superhrana u kojoj se može uživati ​​gotovo u bilo koje doba dana. Međutim, njihovo konzumiranje neposredno prije spavanja može doprinijeti nemirnom snu i potaknuti živopisne snove ili noćne more'.

'Zbog visoke razine magnezija koji opušta mišiće i smiruje tijelo, mnogi ljudi mogu imati koristi od njihovih umirujućih učinaka kasno navečer', dodaju, 'Međutim, banane također proizvode veliku količinu melatonina, a previše melatonina može imati suprotno učinak njegove namjene'. Ako se ne želite odreći jedenja banana navečer, preporučuje se da ih pokušate konzumirati sat ili dva prije nego što idete spavati.

Ovo mnogi nisu znali: TikTok korisnica pokazala kako se zapravo koriste posude za sol i papar

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije