Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeste li znali?

Znate li zašto stjuardese pri polijetanju sjede na rukama? Razlog je zastrašujuć

Henny Lim
28.02.2024.
u 11:30

29-godišnja Lim otkrila je tajne fascinantne sigurnosne procedure koju ona i njezini kolege slijede kako bi smanjili rizik od tjelesnih ozljeda u hitnim slučajevima

Pripremite se za burnu istinu. Polijetanje u oblake ponekad može rezultirati problemima. Ali, kada su nevolje u tijeku, preuzimanje ove pozicije dobro dođe stjuardesama. ''Jeste li se ikada zapitali zašto članovi kabinskog osoblja sjede na rukama tijekom polijetanja i slijetanja?'' upitala je Henny Lim, stjuardesa zrakoplovne kompanije Cebu Pacific na Filipinima u TikTok videu. "To se zove položaj – oslonac", prenosi New York Post

U snimci, koja je ima više od 30 tisuća pregleda, 29-godišnja Lim otkrila je tajne fascinantne sigurnosne procedure koju ona i njezini kolege slijede kako bi smanjili rizik od tjelesnih ozljeda u hitnim slučajevima.

 

@_hennylim_ Why do cabin crew sit on their hands while in their jumpseats? Check this video out to know! Special guest for today’s video: Clare demecillo Follow my Official Facebook Page: “Henny Joyce Lim” Follow me on Instagram: _hennylim_ #fyp #HJL #cabincrewlife #bracingposition #cebupacific #groundstop ♬ Aesthetic - Tollan Kim

"Ovaj položaj uključuje čvrsto vezanje sigurnosnog pojasa, uspravan položaj, sjedenje na rukama, pri čemu su dlanovi okrenuti prema gore, palčevi uvučeni i ruke opuštene, te postavljanje stopala ravno na pod", objasnila je Henny. "Cilj je držati tijelo u krutom položaju tako da ne dođe do ozljeda u slučaju neplanirane hitne situacije." 

Lim i kolegica s posla demonstrirale su takvo držanje, vezale su se za svoja sjedala, zavukle ruke ispod tijela i ukočile se. "Ovo ograničava kretanje tijela tako da postoji manja mogućnost ozljede ako dođe do problema", objasnila je, dodajući da kabinsko osoblje ne sjedi samo prekriženih ruku kada nastupe poteškoće u zraku.

VEZANI ČLANCI: 

"Mi također prolazimo kroz tihu provjeru koja nas priprema za hitnu situaciju tijekom svakog polijetanja i slijetanja", rekla je Lim. "To uključuje svijest o tome gdje se nalazi oprema za hitne slučajeve, provjeru vrata, slušanje naredbi i uočavanje bilo kakvih vizualnih tragova izvan zrakoplova." I dok su korisnici TikToka bili zapanjeni otkrićem, neki su suosjećali s kabinskim osobljem zbog stresa jer se stalno pripremaju za nesreću.

Gubite stalno putovnicu? Stjuardesa ima sjajan trik:

Komentara 4

DA
Dariozz
12:35 28.02.2024.

Užasno zastrašujuće, idem zalit dva normabela sa 5 piva,,,

ZA
zagabria4
18:31 28.02.2024.

Kakvo zastrašujuće, to je straobalno, neviđeno, zadivljujuće i nećete vjerovati dok ne kliknete. Ali opet, nikad ne klikenm reklamu tako da uzalud

KR
Krolo
20:40 28.02.2024.

A poslije uspješnog leta, opuštanje u očekivanju krutog avijatičara..😊

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije