Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eksplicitno

Za vedriji dan? Sexting koristi svaki peti ispitanik

\'A staff member displays a Nokia N9 smartphone at a news conference in Espoo, June 21, 2011. REUTERS/Heikki Saukkomaa/Lehtikuva (FINLAND - Tags: BUSINESS SCI TECH) THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A T
Arhiva
12.06.2012.
u 14:33

Seks mobitelom snima oko 18 posto muškaraca i pet posto žena, no ispitanici se ne brinu o gubitku uređaja, a ponajmanje što je na njima škakljiv sadržaj...

Sexting, odnosno slanje eksplicitnih fotografija i poruka putem mobilnih telefona, postao je sve učestaliji. Više od četvrtine odraslih Amerikanaca priznalo je da uz pomoć svojih smartphonea šalje i prima takve fotografije i poruke gotovo svakodnevno. Neznatno više na to se odlučuju muškarci. Istraživanje tvrtke za mobilnu sigurnost otkrilo je i da je najčešće riječ o mlađoj generaciji muškaraca od 18 do 34 godine (32 posto) te žena od 35 do 45 godina (25 posto). Međutim, trend se proširio i na generaciju stariju od 55 godina, gdje svaka deveta osoba sudjeluje u sextingu.

Seks na svoj mobitel snima oko 18 posto muškaraca i pet posto žena, no ispitanici se unatoč tome ne brinu o gubitku svog uređaja, a ponajmanje što je na njima škakljiv sadržaj.

– Tek tri posto Amerikanaca koji posjeduju smartphone kaže da je neprimjeren sadržaj ono što ih najviše zabrinjava prilikom gubitka mobitela. Taj je broj šokantno nizak s obzirom na činjenicu da je čak 69 posto vlasnika smartphonea u Americi izgubilo svoj mobitel, a svaki peti priznaje da šalje eksplicitne sadržaje mobitelom – upozoravaju iz tvrtke Lookout, prenosi Msnbc.

Ključne riječi

Komentara 1

BO
boston
13:57 14.06.2012.

Za gubitak smart telefona i njihovih sadrzaja, najmanje se brinu raskalasne navijacice. Uvijek ce se naci neki Irac, da im kupi novi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije