NASTAVLJA SE KHL

Medveščak gostuje u Rigi: Letonci su u šahu držali i Kanađane

Medveščak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
26.02.2014.
u 12:50

– Stanka je bila duga, tek kad odigramo prvu trećinu znat ćemo u kakvom smo stanju. Današnjom utakmicom za nas počinje doigravanje – kaže napadač Medveščaka Michael Ryan.

Nakon točno 30 dana stanke zbog Olimpijskih igara, hokejaši Medveščaka opet će igrati KHL utakmicu, i to u gostima kod Dinama iz Rige (19 sati). Ostala su još četiri kola prije doigravanja, za medvjede izuzetno važna iako su već izborili doigravanje. Naime, Medveščak je trenutačno šesti na ljestvici, a već bi se pobjedom nad Dinamom iz Rige popeo na peto mjesto.

– Stanka je bila duga, tek kad odigramo prvu trećinu znat ćemo u kakvom smo stanju. Današnjom utakmicom za nas počinje doigravanje – kaže napadač Medveščaka Michael Ryan.

Večerašnja utakmica bit će prilika i da medvjedi uzvrate Rigi za poraz 1:5 u Ledenoj na početku sezone.

– Iskreno, u tu smo utakmicu ušli misleći da smo najbolji i da nam nitko ništa ne može, osokoljeni pobjedom 7:1 protiv CSKA. No, taj nas je poraz probudio – rekao je Ryan.

Trener Mark French svjestan je da se u mjesec dana stanke možda izgubio dobar ritam.

– Prva utakmica nakon toliko dugo vremena uvijek je veliki izazov. U zadnjoj utakmici nakon prošle stanke nismo igrali dobro i to nam se ne smije ponoviti – rekao je French te o večerašnjoj utakmici dodao:

– Dinamo je odlično balansirana momčad, jako dobrog napada. Koliko je dobra najbolje govori to da je njegovih 10 igrača bilo u letonskoj reprezentaciji na OI, a vidjeli ste kako su namučili Kanadu.

U Medveščaku se još priča o olimpijskom turniru.

– Kanadski igrači najviše zadirkuju Nyströma nakon poraza njegove Švedske 0:3 u finalu – otkrio je Amerikanac Ryan, dok je trener French, inače Kanađanin, dodao:

– Bio sam na trenutke nervozan, pogotovu gledajući utakmice s Letonijom i SAD-om. Gledao sam ih kod kuće s obitelji pa smo navijački bili podijeljeni. Naime, moja djeca navijala su za SAD.

>> Branič Medveščaka Mathieu Carle operirao kralješnicu

Ključne riječi

Komentara 1

FU
FULL
14:03 26.02.2014.

Danas g. French polaže prvi test od 4, znat će se poslije 21,30h?! Mogao bi Medveščak večeras napraviti veliko iznenađenje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije