uzalud

Muškarci ne zapažaju vrtoglavo visoke potpetice na ženama

visoke pete, potpetice
AFP
21.09.2010.
u 15:22

Iako je tijelo žene koja nosi visoke potpetice prividno drukčije, muškarci to ne primjećuju.

Nošenje visokih potpetica uzaludan je trud jer muškarci čak i ne vide koliko se žene žrtvuju da bi ih privukle. Stručnjaci sa Sveučilišta Northumbria proučavali su reakcije muškaraca na žene u visokim potpeticama. Zaključak je da muškarci čak i ne zapaze nose li žene ravne cipele ili visoke potpetice kad hodaju ulicom, prenosi Daily Mail.

– Žene troše mnogo novca na visoke potpetice, koje mogu biti opasne. To čine da bi izgledale bolje i istaknule ono što im je priroda dala – rekao je dr. Nick Neave.

U sklopu istraživanja pokušalo se ustanoviti kako promjena tijela žene koja nosi visoke potpetice, dakle iluzije poput dužih nogu i isturenije stražnjice, utječe na muškarce koji ženu promatraju.

Victoria Beckham, čini se, na potpuno je pogrešnu putu.

Ključne riječi

Komentara 6

DO
doktorica
15:26 21.09.2010.

Uzaludno se muče.

Avatar crozonamilf
crozonamilf
22:55 23.09.2010.

Iako ne nosim potpetice te ih u svojoj oskudnooj kolekciji imam samo dva para (čini mi se), ja imam iskustvo da primjećuju muškarci potpetice. Da li je to stoga jer ja nikad ne nosim pa onda, htjeli/ne htjeli, skuže odmah na meni nešto drugačije? Ali da je pravo mučenje - je. A zašto?

OR
orisis
16:52 21.09.2010.

Jedan par cipela ih chine elegantnom,drugi specijalnom ,trechi energetichnom i odluchnom,iduchi kauzualnom,jedan joj odgovara s ovom a drugi s onom haljinom ,jedan s ovim ili onim hlachama ,jedan par za trchanje ,jedan za hodanje a jedan za sportski izgled i osjechaj,,..Jedan ormar je za nochni izlazak a drugi za danji izlazak ...Ne zaborvimo nekoliko para nochnih papucha (srca medvjedichi ,machichi) ...Pa onda japanke ,i sandale za izlete po vodi ,po planinama i u gradu....Kaj sam josh zaboravil navesti?....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije