Zaštitno lice Perwoll Fashion.hr-a

'Pariz me oduševio, ali nema mi do mamine spize i mog Lastova'

perwoll fashion
Foto: Promo
1/8
13.03.2014.
u 12:15

Snimala je i u Kopenhagenu, a sad je čekaju Barcelona i London

Hrvaticama mode nikad dosta pa se s nestrpljenjem očekuje Perwoll Fashion.hr na kojem će svoje kreacije u četiri dana, od 26. do 29. ožujka, predstaviti 16 dizajnera. Zaštitno lice ovogodišnjeg izdanja te modne manifestacije je Claudia Antičević, 19-godišnji model koji je za potrebe snimanja reklamnih fotografija bila mokra do kože. Naime, tema fotografija je vodena bajka, a Claudia se u toj priči snašla poput prave sirene.

Model je od 14. godine

– Snimanje je prošlo u odličnoj atmosferi iako sam se bojala hoću li uspjeti ispuniti zahtjeve tima jer su me za fotografiranje polijevali vodom, a ja sam morala ostati širom otvorenih očiju i u normalnoj pozi – prepričava model. Claudia je dosad odradila mnoštvo snimanja kao model, ali reviju nikada nije nosila.

– Visoka sam 171 cm, što je za svijet manekenki jako malo. Svaki put kada bih došla na casting rekli bi mi da im ne odgovaram jer sam preniska. Iskreno, i osjećala sam se kao patuljak među curama koje su visoke 180 cm i više tako da sam na kraju odustala od odlazaka na castinge za revije – priča Claudia. U svijet modelinga ušla je dosta rano. Sa 14 godina s rodnog Lastova došla je u srednju školu u Zagreb gdje ju je jedan prijatelj frizer preporučio Tihani Harapin-Zalepugin.

Foto: Promo

– Četiri godine bila sam u njezinoj agenciji, a onda sam krenula na inozemno tržište. Krenula bih i ranije, ali mi roditelji nisu dopuštali dok nisam završila školu. Moja prva inozemna destinacija bio je Pariz, koji me oduševio – priča Claudia koja je u tri mjeseca rada u francuskoj metropoli snimila četiri naslovnice za poznate svjetske magazine - Cosmopolitan, Harper’s Bazaar, Graziju, Elle. Trenutačno se priprema za odlazak u Barcelonu gdje bi trebala biti do Uskrsa, a nakon toga namjerava u London...

Zbog posla pati ljubav

– Putovala sam u mnoge gradove, ali zasad mi se najviše sviđa Kopenhagen. Grad je impresivan, a i snimanje u kojem sam ondje sudjelovala bilo je posebno lijepo – kaže Claudia. Koliko god je strani gradovi oduševe, kaže: – Ma najljepše mi je doći kući na Lastovo. Nedostaje mi moje društvo, obitelj, starije seke, mamina spiza... – kaže Claudia. Njezinim uspjehom najviše se ponosi njezin tata koji pažljivo prati svaki korak svoje kćeri.

– On zna za svaku moju novu sliku, redovito se čuje i s Tihanom. Mama se, pak, rasplače kad vidi fotografije sa shootinga i koliko god je ponosna znam da se jako brine gdje sam i kako mi je – napominje Claudia. Manekenke u Hrvatskoj se redovito žale da od honorara ne mogu živjeti, a i Claudia se slaže s njima.

– Kod nas se teško može zaraditi za pristojan život, ali u inozemstvu ne samo da se može normalno živjeti nego si mogu priuštiti i sitne luksuze – priča simpatiča Dalmatinka. Kao i svaka žena, novac najradije troši na šminku, odjeću i cipele. No, Claudijina priča ima i drugu, malo tužniju stranu.

– Teško je imati i ovce i novce pa mi zbog posla pati ljubavni život. Stalno putujem i u takvim okolnostima gotovo je nemoguće održavati vezu – iskrena je Claudia.

>>Ekskluzivni dizajn u bojama Roberta Severa za Dove

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije