uživajte u hrani

Bez obzira koju dijetu odabrali, ovo su 4 pravila za gubitak viška kilograma

mršavljenje, vitka linija, dijeta (1)
Foto: Thinkstock
12.03.2014.
u 17:15

Osim psihičkog pritiska stalnog brojenja kalorija, ograničavanje unosa kalorija zapravo može usporiti proces mršavljenja

1. Nemojte brojiti kalorije

Osim psihičkog pritiska stalnog brojenja kalorija, ograničavanje unosa kalorija zapravo može usporiti proces mršavljenja. Zašto? Zato što konstantan stres stimulira produkciju kortizola (hormon stresa), koji utječe na tjelesnu težinu. Opustite se, zaboravite na kalorije i kilogrami će se topiti.

2. Pijte malo alkohola

Američki istraživači otkrili su da žene koje popiju jedno ili dva pića dnevno mnogo rjeđe (30%) povećavaju tjelesnu težinu tijekom godina u odnosu na žene koje uopće ne piju.

Jedno od mogućih objašnjenja je i samokontrola: žene su sklone alkoholom zamijeniti druge namirnice u prehrani.

3. Jedite najbolje

Rafiniran ukus kada je hrana u pitanju često znači i manji broj odjeće, tvrde stručnjaci. I to ima logike. Bolje je pojesti nekoliko zalogaja najfinijeg tiramisua, nego pola kutije industrijskog keksa.

Uživajte u svakom zalogaju, budite zadovoljni i prijeđite na idući obrok. Najfinije poslastice i jela sigurno vam nisu dostupni baš svakog dana kao druge namirnice iz prodavaonice, pa vaš užitak neće postati navika.

4. Spavajte

Osam sati noćnog sna jednostavno su obveza! Nedostatak sna izaziva povećanje razine hormona gladi pa tako i osjećaj izgladnjelosti sljedećeg dana i prekomjerno unošenje hrane.

>>[VIDEO] Plavušu u bikiniju 'odfotošopirali'. I, da – nećete vjerovati kako zapravo izgleda

>>7 trikova koji će vam pomoći da se vaga pomakne s mjesta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije