Pavasović suspendiran

'Ah, pa kaznio me čovjek koji pozajmljuje od Mamića'

ljubo pavasović
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
12.12.2015.
u 08:20

Očito su čelni ljudi u nogometu nervozni jer im je šef u zatvoru, pa kazna ne čudi, kaže Pavasović

Predsjednik Hajdukovog Nadzornog odbora, poznati odvjetnik Ljubo Pavasović-Visković, nakon gotovo tri mjeseca odugovlačenja dobio je kaznu od dvije godine zabrane obavljanja funkcija u nogometu. Kaznu je izrekao disciplinski sudac HNS-a Krešimir Vlajčević, a zbog Pavasovićevog, kako stoji u obrazloženju "grubog vrijeđanja i nasilničkog ponašanja prema sucima utakmice".

Podsjetimo, Pavasović je nakon utakmice Dinamo - Hajduk "poludio" na suca Brunu Marića, svašta mu izrekao na poljudskom travnjaku. S njim je bio i sportski direktor bijelih Goran Vučević, koji je dobio kaznu od tri mjeseca zabrana obavljanja funkcije, a suce je vrijeđao i Hajdukov oružar Miro Čolak. No, njegove uvrede nisu bile tako žestoke, kažnjen je s mjesec dana zabrane rada. Pavasović nije bilo nimalo iznenađen Vlajčevićevom odlukom.

- Za mene je ovo bilo očekivano, očito je društvo nervozno. Kako i ne bi bilo kad im je šef u zatvoru. A kaznio me čovjek koji je od Mamićeva Dinama posudio 140 tisuća kuna, odnosno nije se očitovao o tome je li taj novac vratio. Očito je da će sve napraviti kako bi nam otežali život, ali nećemo posustati u borbi za pravedni hrvatski nogomet - komentirao je Pavasović.

Još uvijek nikome nije jasno zbog čega je Vlajčeviću trebalo toliko vremena za izricanje kazni. U međuvremenu je Državno odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu protiv Pavasovića zbog prijetnji, izazivanja nereda i nasilničkog ponašanja, ali sada je stigla kazna, i to od strane HNS-a.

- U civilizarnim zemljama to je nemoguće, ali u hrvatskom nogometu je sve moguće, pa me to baš i ne čudi - kazuje Pavasović.

Da ne bi bilo zabune, u radu Pavasovića ništa se neće promijeniti, jer on će i dalje obnašati funkciju predsjednika NO-a Hajduka. Zbog neusklađenosti propisa HNS-a to mu nitko ne može zabraniti.

- Zabranjen mi je rad u nogometnim forumima u sklopu HNS-a. A ja se uopće ne smatram nogometnim djelatnikom, predsjednika sam Nadzornog odbora trgovačkog društva. Vjerujte, uopće nisam uznemiren zbog svega ovog. Čak mi pomalo i imponira ova kazna, vjerojatno najviša u povijesti hrvatskog nogometa - zaključio je.

>>Najveća kazna u povijesti HNL-a: Ljubi Pavasoviću-Viskoviću dvije godine zabrane

Komentara 76

DU
Deleted user
09:06 12.12.2015.

Znači prvo je dobro nekoga ispsovao a onda je očekivao da ga neće kazniti. Bilo bi dobro da ga kazne i za ovu izjavu u novinama kao dobra mjera odgoja i kao za primjer drugima da se na ponašaju kao on.

IH
ivan.horvat031
09:03 12.12.2015.

A šta je nasilnik očekivao,nagradu za takovo ponašanje.Ovako se ponaša gdje god dođe,bez obzira na koje mjesto, sve ove godine, samo ništa ne izlazi u javnost.Šta ga malo ne posjeti USKOK i druge agencije.

MK
mksdk
08:54 12.12.2015.

Tko god da te kaznio, opravdano te kaznio. Odnosno, čin koji si počinio jeste takav da zaslužuje drastičnu kaznu. Stoga, puna podrška sucu u izrizacanju njegove presude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije