OD LJETA NA NOU CAMPU

Haliloviću će u Barceloni plaća narasti na više od milijun eura

Alen Halilović (1)
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
28.02.2014.
u 11:18

Plavi će dobiti čak devet milijuna eura odštete, a Alen će ipak biti proslijeđen u drugu momčad Barce.

Saga oko Alena Halilovića (17) napokon je okončana: Dinamov vezist bit će od ljeta treći Hrvat u redovima Barcelone (nakon Vučevića i Prosinečkog), plavi će dobiti čak devet milijuna eura odštete, a Alen će ipak biti proslijeđen u drugu momčad Barce. Potpisat će ugovor na pet godina, prvu sezonu imat će osnovnu plaću 500.000 eura, sljedeću 1,1 milijun, pa 1,2 milijuna...

Nije reprezentativac

Prodaja Alena Halilovića spada u jedan od najvećih Mamićevih poslova, s neslućenim globalnim odjekom. Pa iako visina odštete nije dvoznamenkasta, jer ipak je riječ o jednom od najvećih svjetskih talenata, treba uzeti u obzir činjenicu da Alen uskoro navršava 18 i mogao je inzistirati da ode bez odštete, a usto nije reprezentativac, čak ni nositelj Dinamove. Zato je ovo čudo od transfera!

Zanimljiva je bila predigra jučerašnjeg susreta Zorana i Zdravka Mamića i Barcina direktora Sanllehija i posrednika Zorana Stojadinovića, bivšeg sportskog direktora u Sheratonu (Zubizarreta je otputovao nakon što je dogovorio uvjete s obitelji Halilović). Španjolski list El Mundo Deportivo objavio je glasinu, naravno neprovjerenu i netočnu, da je Zdravko Mamić otputovao u Madrid pregovarati o Alenu s – Realom. I odmah su se u Barci dignuli na noge i brže-bolje poslali svoj dvojac u Zagreb.

- Barca se uplašila da im Real ne preotme Halilovića, pa joj je bilo stalo što prije završiti posao - kazao nam je izvor iz Mundo Deportiva.

Saznajemo kako bi Dinamov dio kolača u ovome transferu mogao narasti do čak 15 milijuna eura, ovisno o broju Alenovih nastupa za Barcelonu. Najveći uspjeh u cijeloj priči jest to što je Barcelona uspjela uvjeriti Haliloviće da Alen od ljeta bude priključen B momčadi. Kako bi uopće igračić s nepunih 18 godina, iz hrvatske lige, mogao preko noći osvanuti u društvu Xavija, Inieste, Messija ostalih megazvijezda?!

Početak u Barceloni B prirodan je razvojni put za mladoga igrača. Uostalom, iz te momčadi, u proljeće 2004. godine, u orbitu je lansiran i Lionel Messi, i to bez ijednoga postignutog pogotka u drugoj ligi. Za Alena Halilovića bit će to teško, mukotrpno dokazivanje u brutalnoj drugoj španjolskoj ligi, maratonu od 42 kola, u kojoj uspijevaju samo najbolji. Ako je pravi, ako je zaista čudo od igrača, onda će za godinu dana, sa 19 godina, igrati uz Messija.Trener će mu od ljeta biti Eusebio Sacristan, a domaće utakmice igrat će na malome stadionu od 15.000 mjesta...

Igra protiv lokosa

Ako, pak, ne uspije i ako ga Barca odluči nekome posuditi, Dinamo opet ima pravo na milijunsku odštetu. I tu su se osigurali...

Kraj ove sapunice olakšanje je za obitelj, ali i za Zorana Mamića i buduće Dinamove trenere, čija je “radna obveza” bila pod svaku cijenu stavljati Alena Halilovića u izlog. Sada se i to zna: Alen neće s Dinamom u novi pohod na Ligu prvaka i Mamić može isprobavati nova rješenja. Iako, kaže nam izvor iz kluba, Alen u nedjelju sigurno igra protiv Lokomotive. Nema poštede! Alenov tata Sejad također je igrao u Španjolskoj, jednu sezonu u Valladolidu (1995./1996.), a u 17 nastupa nije postigao pogodak.

>> Krešić: Halilović podsjeća na Iniestu, nema sumnje da će se snaći u Barceloni

>> Junak Halilović: Ne bih pričao o Barceloni i izborniku Kovaču

>> Sanllehi i Mamić u Zagrebu dogovorili odlazak Halilovića u Barcelonu!

>> Zubizarreta došao u Zagreb po Alena Halilovića

Komentara 58

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
20:06 27.02.2014.

Za 9 milijuna kupiš cijelu Sloveniju!

Avatar feudalac
feudalac
20:48 27.02.2014.

...VL, malo kasnite s informacijama; ..."Dinamo bi u tom transferu inkasirao 10,000.000 eura, a još 5,000.000 je bonus kada Alen zaigra za prvu momčad Barcelone. Uz to idu dodaci za nastup u Ligi prvaka, osvojena prvenstva, itd. Pokusni ugovor trajao bi tri godine…" Druga stvar je pitanje za Jovanovića, Skansija, Milanovića... ali i za jalne venecijance; koja se to još izvozna tvrtka može pohvaliti da je u posljenjih 10-ak godina izvezla nešto u vrijednosti 134.000.000,00 eura i ne samo to, koja je to promocija Hrvatske, hrvatskog nogometa, sporta općenito... blitvari bi rekli "ko to more platit"! Mamića za predsjednika!

IN
Ineboimorejeplavo
20:09 27.02.2014.

Zao mi je sta Alen nije ostao u Dinamu jos koju godinu, ali ne mozes protiv halapljivih roditelja. Zdravko jos jedan odlican posao obavio. Alenu zelim srecu i sta prije ulazak u prvu momcad Barcelone

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije