bilić:

Ako se kvalificiramo, u Brazilu možemo jako daleko

Slaven Bilić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
17.11.2013.
u 15:31

- Vjerujem da se Nijemci ne vesele ni mogućoj utakmici protiv Hrvatske. Moj favorit za naslov je Brazil - rekao je Slaven Bilić.

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić u velikom intervju za njemački Bild je progovorio našoj reprezentaciji, favoritima SP-a, ali i svojem poslu u Bešiktašu, kao i željama za budućnost.

- Ako se kvalificiramo, možemo otići jako daleko jer imamo dobar momčadski duh, a to je jako važno na velikim natjecanjima. To u kvalifikacijama ne dolazi do izražaja jer su igrači pet dana zajedno. Na SP-u su četiri, pet tjedana. Na okupu je tada 50, 60 muškaraca, bez žena, a to može biti i vrlo opasno. Mnogi su zbog toga imali problema, Nizozemska ili Srbija, ali ne i Hrvatska - rekao je Bilić, a onda pokušao odgovoriti na pitanje zašto je Hrvatska tako dobra u sportu.

- Ne znam odgovor. Jednostavno smo dobri u nogometu, rukometu, košarci, tenisu. Čak i skijanju iako nemamo snijega.

Njemačke novinare zanimalo je dakako i Bilićevo mišljenje o 'elfu'.

- Njemačka će sigurno osvojiti svoju skupinu, ali nakon toga je sve otvoreno. Neće mi biti iznenađenje ako izgubite od Italije, Španjolske, Francuske, Engleske ili Brazila. Vjerujem da se Nijemci ne vesele ni mogućoj utakmici protiv Hrvatske. Moj favorit za naslov je Brazil.

Nakon razgovora o reprezentacijama, Bilić je govorio i o klupskom nogometu.

- U Bešiktašu se uvijek moramo boriti za naslov. Moramo dobro raditi, trenirati, igrati - rekao je Bilić te istaknuo kako bi volio raditi u Bundesligi.

- Koji ozbiljan trener ne bi želio raditi u Bundesligi. Igrao sam u Karlsruheu, govorim jezik, za mene nema barijera. Bundesliga je najbolja liga na svijetu.

Bilić je bio u kombinacijama za klupu HSV-a.

- Samo smo razgovarali. Ali čak da je i bilo nešto konkretno - ja sam sretan u Bešiktašu - rekao je bivši hrvatski izbornik te otkrio kako se najbolje opušta.

- Kuhanjem. To je moj veliki hobi.

>> U Brazil će nas odvesti Olić, zabit će gol!
>> Ivanković: Mario mora više sam raditi u igri

Komentara 15

L0
luena 01
16:32 17.11.2013.

Ajde ostavite Bilica,on je samo rekao sto osjeca i sto bi zelio kao i mi svi... Ne petlja se u rad izbornika nit javno mudruje oko reprezentacije ,igraca kao sto to rade Ivankovic,Baric etc.

CA
castor3
15:50 17.11.2013.

Sigurno! Pa nismo pobjedili niti Island koji je igrao sa desetoricom igraca, a kamo li cemo Argentinu, Brazil, Spanjolsku, Italiju i njima slicne... A, zna li tko kako da se uprtim na avion sa igracima i strucnim stabom...Cujem eto i i da se to moze...Kome da se javim za mjesto... Cujem eto i da su drugi obicni gradjani tako odlazili na utakmice...Turudic, mislim i ostali...

Avatar antuntun55
antuntun55
16:01 17.11.2013.

kvalificiranjem za Brazil ,koje je btw vrlo upitno i dvojbeno unatoć što nam je prepreka slabašni Island, donio bi nam tek blamažu i sramotu jer je ova reprezentacija ispričana priča...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije