Uoči derbija

Brbić: Vaučer neće kupiti nitko, a na Maksimir će doći puno navijača

Marin Brbić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
26.11.2013.
u 08:00

Sukladno zaključcima Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja, Hajduk je objavio svojim navijačima koji žele na Maksimir da se jave do srijede s ispunjenim obrascem. To je onaj famozni vaučer.

Kako će se postaviti Igor Tudor u Maksimiru u nedjelju u derbiju između Dinama i Hajduka? Što će smisliti Zoran Mamić, kako će uzvratiti bijelima za poraz u Poljudu? Ta su pitanja sasvim sa strane, trenutačno zbivanja na travnjaku postoje samo kod igrača i trenera, svi drugi okupirani su stvarima koje s nogometnom igrom i nemaju baš veze.

Suluda je obavijest koju su Hajduku proslijedili iz Dinama da do srijede u 14 sati mora dostaviti popis navijača koji idu na utakmicu! Da, sukladno zaključcima Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja, Hajduk je objavio svojim navijačima koji žele na Maksimir da se jave do srijede s ispunjenim obrascem. To je onaj famozni vaučer u kojem mora stajati ime i prezime, adresa, broj osobne iskaznice ili putovnice, šifra od osam znakova (dva slova i šest brojeva) te potpis.

– Mi smo svoje objavili u skladu sa zaključcima Nacionalnog odbora, ali u načelu se s tim ne slažemo. Sumnjam da će nam se netko javiti, a naši navijači ipak će biti u Maksimiru – kaže Hajdukov predsjednik Marin Brbić.

Kakvo će biti vrijeme

Ta “vaučerizacija” hrvatskog nogometa se nastavlja, polako se pretvara u sprdačinu. Navijači su zajedno na tribinama, potpomažu jedni druge, ali pitanje je kada će se zapaliti iskra. Odgovorni šute, prave se ludi, ministar Željko Jovanović mrtav hladan izjavljuje da je akcija uspjela. Uspjela je tako da bilo koji navijač Hajduka, maknimo sa strane huligane i luđake, već do srijede mora odlučiti hoće li na utakmicu. Pa ima tu i ljudi koji rade, koji planove rade dan ili dva prije. Po ovim novim napucima neki prosječni navijač, koji ne pije i ne radi incidente i nije ni na jednom popisu sa zabranama, ne može na derbi ako se odluči na to u četvrtak. Ne zato što nema više ulaznica, već zato što je to netko propisao.

– Dosad smo navijački popis morali slati dan prije utakmice. Ova s Dinamom spada u rang onih visokog rizika pa je ta odluka o srijedi valjda zbog toga. To je u suprotnosti s onim zbog čega se bavimo nogometom, navijačima se ne dopušta dolazak na stadion – kaže Brbić.

No nije to jedini problem koji muči Brbića. I dalje se čeka odluka što sa smiješnim odgodama hrvatske lige. Jedna promjena termina, ona utakmice kupa između Istre i Zadra s utorka na srijedu, i “pronalazak” adekvatnog hotela za Rijeku negdje u Zagrebu mogli su dovesti do rješenja svih nedaća koje sada čekaju Udruženje prvoligaša i HNS. I Rijeka i Dinamo mogli su igrati u nedjelju, nedostajalo je dobre volje.

– Naš se stav zna: moraju se odigrati sve utakmice, uključujući i kup, jer u slučaju bilo kakvih pomicanja držat ćemo da su i prvenstvo i kup neregularni. Uostalom, tko može znati kakvo će vrijeme biti u veljači – rekao je Brbić.

Hajdukov predsjednik komentirao je ponašanje, odnosno skandiranje navijača na dvoboju s Osijekom. Poljud se orio od pokliča “za dom spremni” i “ajmo, ustaše”, što će sasvim sigurno biti sankcionirano.

Nepotrebna skandiranja

– Osuđujem to skandiranje, to je bila prava katastrofa. Uzvicima takve vrste nije mjesto na našem stadionu, neka se u Poljudu navija samo za Hajduk. Takva skandiranja bila su sasvim nepotrebna – kazao je Brbić.

Nije mu se ispunila želja da u Maksimiru Hajduk dođe na prvo mjesto. Još u subotu ujutro Brbić je imao jednostavan plan: Dinamov posrtaj u Puli i Hajdukova pobjeda nad Osijekom. Dinamo nije igrao, Hajduk je pobjedom mogao na vrh, barem privremeno, ali...

– Imali smo prigoda za pobjedu. Šteta, baš šteta što nismo pobijedili, ali nema veze za Osijek, vjerujem u dobar rezultat protiv Dinama – zaključio je Brbić.

Komentara 5

LI
Lisabon
08:23 26.11.2013.

Pazi ovaj dio,Brbic je imao plan.......Bolje da planira kako ce isplatiti place,a ne kako ce Dinamo igrati.I ja sam imao plan,Osijek pobjedi u Splitu ,pa mi se nije ostvario.

LI
Lisabon
08:20 26.11.2013.

Daj Marsicu nemoj lupetati gluposti.Znas i sam i to dobro zbog cega i koga odnosno kakvih navijaca su vaucheri uvedeni.Tko to normalnom covjeku koji zeli na utakmicu hoce zabraniti ulaz?Koji to normalan covjek zeli na tribinu s npr.Torcidom.Taj normalan covjek netreba voucher,nego dodje pred stadion i kupi si ulaznicu za tribinu koju zeli.I normalno,mirno i bez urlikanja ,gleda utakmicu.I zbog tog i takvog covjeka se ne placaju kazne,ni HNSu ni UEFI ni FIFI.I taj covjek ne cupa stolice na jugu u Maksimiru,niti ih pali i iza sebe ostavlja lom i pustos.I ne pali bengalke i baca tenkovske udare.Razumijes sta sam htio reci? S jedne strane ti podrzavas mir na stadionima,bez vrijedjanja i vatrometa,a s druge se dodvoravas huliganima.Pa ti vidi koji si covjek.

PI
prava istina
08:05 26.11.2013.

i ovaj ko Mrsić. Zar nitko ne može koristit rijeć vaučer sa nekom hrvatskom i prepoznatljivom rijeći: Ako već imamo poteškoću s preuzimanjem tuđica koje moraju biti usklađene s hrvatskim jezikom kako bi se u hrvatski jezik što bolje uklopile, pitanje je možemo li vaučer zamijeniti kojom drugom domaćom ili već ustaljenom tuđicom? Mogućnosti je zamjena za vaučer doista nekoliko: priznanica, potvrda, jamstvo, dokaznica vlasništva, kupon, bon. S tim riječima nemamo pravopisnih dvojbi (kao s vaucherom/Vaucher-om/vaučerom) zbog čega i preporučujemo upotrijebiti jednu od ponuđenih značenjskih istovrjednica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije