SVI MAMIĆEVI ODLASCI

Čeka se da Barišić još jednom zavapi 'Zdravko, ostani!'

Mamić skupština
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
19.03.2014.
u 09:00

Zdravko Mamić je dva puta do sada davao ostavku u Dinamu. Prvi put 16. listopada 2004. godine.

Zdravko Mamić je tri puta do sada davao ostavku u Dinamu. Prvi put 16. listopada 2004. godine, kada je Dinamo kod kuće izgubio od Slavena Belupa.

- Mislio sam da se svašta može dogoditi, ali da se dogodi ovo što se dogodilo danas nisam mogao zamisliti. Dođe mi da si zapjevam ‘Došao je i taj dan, nije umro Partizan, ali je umro Zdravko Mamić’. Žao mi je što nisam uspio u svojoj misiji. U klubu sam 33 godine i gotovo da sam više želio da Dinamo uspije nego da mi obitelj bude na okupu... - govorio je tada razočarani Mamić, čiju je ostavku Izvršni odbor glatko odbio. Šokantno.

Isti scenarij nekoliko mjeseci kasnije. Dinamo je igrao u ligi za ostanak, a Mamić je ispraznio ladice, poskidao slike sa zidova... Ali, opet mu nisu dali da ode!

- Izvršni dopredsjednik Mamić pokazao je veliku želju da ode. Mi smo to razmatrali s punim razumijevanjem. Vjerujemo da mu nije lako, ali smo čvrsto uvjereni da klub ne bi imao istu poziciju bez njegova rada, potpore i prisutnosti. Dinamo je u Mamićevu mandatu postao europski klub, klub koji je najveći izvoznik u Hrvatskoj i kojemu bi mnoge hrvatske tvrtke pozavidjele na materijalnim sredstvima kojima raspolaže. Uza sve razumijevanje prema svemu što mu se u ovome trenutku događa, ne možemo ostati bez čovjeka koji u klubu od 24 sata dnevno, radi 25 sati. Sve dobro i svi uspjesi njegova mandata se zanemaruju, a naglašavaju se ekscesi. To nije dobro - kazao je tada predsjednik NO-a Mirko Gjurašin i drugi put zaustavio najgore.

U ožujku 2009. godine Zdravko je još jednom odučio reći zbogom, ali Izvršni i Nadzorni odbor to su, naravno, odbili...

Hoće li i sada netko zavapiti “Zdravko, ostani!”? Na potezu je Barišić...

>> Bišćan, Marić i Šokota žele preuzeti Dinamo

Ključne riječi

Komentara 10

VK
vječni krojf
10:48 19.03.2014.

Ne mogu da vjerujem da mediji podrzavaju i uvjeravaju citatelje da bi ova trojica mogli voditi Dinamo.Jedino sta vjerujem da je to dobar plan opozicije Dinama.Dovesti toboze legende kluba i klub se gasi u roku od godine dana,ako ne i prije.Zar su to bas prave legende,da nema mozda vecih a koji se ne guraju jer znaju da voditi klub kakav je Dinamo nije bas samo tako,a koliko znam ovi su i nestrucni.Ovo nije nista dobro ne samo za Dinamo vec i za nas nogomet uopce.Ne moramo se samo busati repkom jer ona je tako reci tudji udio jer nam svi igraci igraju vani i dovode se sada pogotovu neki igraci koji su vec negdje culi za Hrvatsku.Moram i to priznati otkako je Mamic najavio da odlazi i da su ovakvi zainteresirani za preuzimanje kluba poceo sam sanjati Hajduka od prije par godina kada su i njega preuzele legende,i sta je ostalo od njega danas.Tome se nadam i u Dinamu,a na zadovoljstvo mnogih kojima smeta tudji uspjeh,nego bi radje sirotinju.Nazalost!

TT
trpimir.trpimir
17:12 19.03.2014.

Mamić je svjestan da se minuli rad ne vrednuje i da se zaboravljaju sve titule, transferi, obnova stadiona. Okreću mu leđa oni koji su mu do jučer jeli iz ruke, koji ne nude programe, već izbore, misleći da se time sve može negativno razriješiti. Gospodo Mamić ako imalo ima mudrosti će otići, jer zna da bitku sa navijačima nitko nije dobio. Da li će samim time prestati uporaba baklji, petardi, ono ružno skandiranje. Može li se nastaviti niz titula i transfera kojima se Evropa divi a iza kojih stoji Mamićeva sposobnost za dobrom prodajom, ma koliko ga mi ponižavali. On je napravio dosta toga što bi volio da ova trojka koja traži izbore nadmaši. Šta će se desiti u budućnosti teško je prognozirati, ali u vrijeme krize koja se nadvila na sve nogometne klubove, biti će teško onome tko naslijedi Mamića jer puno je lakše pričati i uvlačiti se navijačima, nego pronaći novac za visoke sportske ciljeve. Mamić bi trebao sada dati neopozivu ostavku, ponuditi ljudima zadovoljstvo da se više ne pita, otvoriti svoju agenciju za prodaju nogometaša, jer to je ono što radi bez premca, a time kupuje svoj mir i nastavlja svoj niz velikih transfera i legalne provizije. Izbori trebaju biti provedeni da se prekine više medijska hajka na klub, a budućnost će pokazati koliko su sposobni novoizabrani da ponove sve uspjehe sadašnje uprave koja je na čelu kluba. Neka svima bude putokaz boljitak za klub, a ne osobna promocija.

RP
rade.pranjic
17:49 19.03.2014.

Zdravko Mamic treba ostati u Dinamu,a politici I ulicarima treba stati na put.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije