Premiership

City slavio u derbiju 2:1, Liverpool teško oštećen

Manchester City - Liverpool
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
26.12.2013.
u 20:32

City je tako ostao stopostotan s učinkom kod kuće, u devet utakmica ostvario je devet pobjeda i sada je treći na ljestvici

U derbiju 18. kola Premiershipa Manchester City kod kuće je pobijedio Liverpool sa 2:1. Utakmica je bila odlična, posebno u prvom dijelu, a rezultat je mogao biti i drugačiji.

Počelo je otvoreno s obje strane, a u 20. minuti gosti su teško oštećeni. Nakon sjajnog proigravanja Suareza, Sterling je ostao sam ispred Harta, ali sudac na asistenciju pomoćnika svira zaleđe. Usporena snimka pokazala je da nije bilo ni blizu zaleđa.

Samo četiri minute kasnije Redsi su poveli, zabio je Coutinho nakon asistencije Sterlinga. U 31. minuti Silva je nabacio iz kornera, a Kompany najbolje reagirao i izjednačio na 1:1.

U samoj završnici prvog dijela City je odigrao fenomenalnu akciju, Negredo je na kraju loše pucao, ali Mignolet je još gore reagirao i lopta je ušla u gol, pa su domaćini na odmor otišli s vodstvom.

Liverpool je u nastavku pokušavao doći do izjednačenja, u 73. minuti Sterling je zapucao zicer s pet metara od gola, ali bodovi su ostali Manchesteru.

City je tako ostao stopostotan s učinkom kod kuće, u devet utakmica ostvario je devet pobjeda i sada je treći na ljestvici. Liverpool je Božić dočekao na vodećoj poziciji, ali nakon današnjeg poraza je pao na četvrto mjesto.

Poredak: Arsenal 39, Chelsea 38, Manchester City 37, Liverpool 36...

>>Arsenal preokretom do pobjede i vrha

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije