PLAVI TRAŽE STOPERA

Dinamo dovodi Bergera iz Černomoreca

Markus Berger
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
07.03.2014.
u 13:00

Ove sezone za klub iz Odese odigrao je 31 utakmicu, od toga 13 u Europi (obje protiv Dinama po 90 minuta), protiv PSV-a nije igrao zbog žutih kartona.

Jeremy Taravel je operiran, zbog slomljenih križnih ligamenata pod nože ide i Lee Addy, dva stopera koje su plavi kupili jer su baš tu bili deficitarni u kadru.

I sad su ostali na Šimuniću i Šimunoviću, uz juniora Capana. No, imali su i sreće, jer loša situacija u Ukrajini, u kojoj je neizvjesna sudbina prvenstva, omogućila je da neki igrači postanu slobodni. Tako su iz Černomoreca koji je dvaput pobijedio Dinamo u Europskoj ligi, baš dva stranca stopera dobili raskide ugovora. Željeli su otići iz nemirne Ukrajine i sad su slobodni igrači, Austrijanac Markus Berger i Argentinac Pablo Fontanello.

I koliko znamo, Zoran Mamić dogovara dolazak Austrijanca Bergera. Ovaj 29-godišnji stoper rođen je u Salzburgu 1985. godine, počeo je u Red Bullu, pa s 14 godina otišao u Stuttgart pa Eintracht, pa se vratio u Austriju, u Ried, nakon kojeg je igrao u portugalskoj Coimbri dok nije prvih dana 2012. otišao u Černomorec. Ove sezone za klub iz Odese odigrao je 31 utakmicu, od toga 13 u Europi (obje protiv Dinama po 90 minuta), protiv PSV-a nije igrao zbog žutih kartona.

Iz Dinama su poručili da ga još ne bi mogli registrirati iako je slobodan igrač. Još nije sve dogovoreno, no sigurno je da plavima treba iskusni stoper za kvalifikacije za Ligu prvaka, iako Austrijanac nije reprezentativac (ima 34 utakmice za U21 vrstu). A sa Šimunićem bi se ovaj 186 centimetara visoki stoper lako složio na njemačkom jeziku. K tome, Iz Europske je unije i nije stranac.

Zbog ligamenata koljena je i on pauzirao godinu dana (2007.).

>> Dinamo mora raspisati izbore i mijenjati Statut

>> Iz Dinama poručuju: Nigdje ne piše da moramo provesti nove izbore

Komentara 4

Avatar Nevini Hrvat
Nevini Hrvat
13:06 07.03.2014.

Markus Berger je dobar odabir je budu se Austrijac I Australac pozadi dobro slagali I na njemačkom gunđali I loptu ispucavali.

DU
Deleted user
12:28 08.03.2014.

E, moj Junaci, prije pisanja clanka treba se i informirati. Kost se moze slomiti, ali ne ligament. On moze puci, rupturirati...... Zato postoji internet, wikipedia, samo nekoliko klikova i moze se puno nauciti.

AG
anto.grabovac
13:28 08.03.2014.

E moi Mamici;kuda vodi ova ne selektivna kupovina stranih,starih,rovitih i isluzenih igraca,dok im odlaze vani njihovi mladi i ambiciozni igraci i to cesto bez ikakve odstete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije