TRI GOLA ČOPA

Dinamo pregazio Slaven pa Scoria ponudio ostavku

Slaven Belupo Dinamo
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
1/15
08.03.2014.
u 20:54

Mamićeva momčad slavila je s uvjerljivih 6:1 (3:1). To im je i najveća HNL pobjeda ove sezone

Dinamo je još jednom s "pola gasa" prošao gostovanje u Koprivnici i povećao prednost na vrhu HNL-a. Mamićeva momčad slavila je s uvjerljivih 6:1 (3:1). To im je i najveća HNL pobjeda ove sezone.

Slaven Belupo nije modre kod kuće svladao još od rujna 2008. godine, a pobjede u prvenstvu nema lani od listopada. Domaći strateg Scoria, koji se često ljutio na sudačke odluke, nadao se iznenađenju, ali razlika u kvaliteti bila je više nego očigledna. Na stadionu je bilo nekoliko stotina BBB-a, 20-ak minuta prije kraja upalili su više baklji i bacili na teren. Ipak, zaštitari su morali intervenirati već u 3. minuti kad je na teren "uletio" crni labrador i nakratko prekinuo utakmicu. U pomoć im je prethodno priskočio Pivarić koji je psa primio za ogrlicu. Dinamov lijevi bek ponovno se istaknuo 12 minuta kasnije. Antolić je iz kornera odigrao prizemnu loptu uz gol-liniju, Pivarić je povratnom pronašao Brozovića, a ovaj je udarcem s desetak metara svladao Pelina.

Dinamo je nakon vodstva preuzeo inicijativu na terenu. Domaći igrači ipak su zaprijetili u 20. minuti kad je Rak ubacio s desne strane, a Gregurina je glavom pucao preko gola. Čop je u 30. minuti povisio na 2:0  iz jedanaesterca. Pelin je pogodio stranu i imao loptu na ruci, ali je završila u mreži. Sudac Bebek pokazao je na bijelu točku nakon što je Novinić početnički rukama rušio Ademija.

Tračak nade farmaceutima je ponudio Melnjak pet minuta kasnije. Izbacio je Pinta i sa 17 metara lijepo poentirao pored Ježine. Dinamovci su ponovno slavili u 39. kad je Šimunović glavom svladao Pelina. Loptu je s desne strane ubacio Halilović, a prenio ju je Šimunić.

Melnjaku u 50. minuti nije pošlo za nogom drugi put zabiti gol, ali je to uspio Brozović koji je u 52. nadskočio smušene domaće braniče i glavom zabio za 4:1. Sjajno mu je ubacio raspoloženi Pivarić. On je tri minute kasnije asistirao i Čopu koji je s(p)retno prebacio Pelina. Majstorski potez prethodno je napravio Fernandes koji je kroz noge Slavenova braniča loptom u for pronašao Pivarića. Konačni rezultat postavio je Čop svojim trećim pogotkom u 90. minuti. Dinamov napadač sjajno je pogodio škaricama.

Scoria ponudio ostavku

Trener domaće momčadi Elvis Scoria nakon poraza je ponudio ostavku iako je na klupi Slaven Belupa odradio tek dvije utakmice.

- Znam da sam tek došao, ali nakon ovakvog poraza logično je da ću razgovarati s klupskom upravom. Da, ponudit ću ostavku, to je moja odgovornost kao trenera – rekao je ljutiti Scoria i obrušio se na igrače:

- Sve mogu shvatiti, i da je Dinamo znatno kvalitetniji, i da je bolje igrao. Ali, ne mogu razumjeti da se ne ostavi srce na terenu, da se ne pokaže karakter, ljubav i odgovornost prema klubu koji ih plaća! Nogomet je posao, pa mi smo, ljudi moji, primili tri gola nakon prekida, a cijeli smo tjedan uvježbavali taj defenzivni prekid! Strašno... Nije dovoljno samo doći na trening i vježbati, o nogometu se mora razmišljati svakoga dana, pa onda neće biti ovakvog gubitka koncentracije – rekao je Scoria i prebacio svoju sudbinu u ruke klupske uprave.

>> ‘Ukrajinci’ ne mogu igrati, ali možda ipak dođu u Dinamo

Komentara 1

JA
JackRussell
08:10 09.03.2014.

Kako naši trener vole koristiti floskulu "ostaviti srce na terenu"...na to se svodi cijeli njihov trenerski zanat....nema tu talenta da izvuće najbolje iz momčadi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije