Liga prvaka, četvrtfinale

Modrić igra s Borussijom, a Mandžukić s Manchesterom

'Bayern Munich's Mario Mandzukic (C) holds up the Champions League Trophy after defeating Borussia Dortmund in their Champions League Final soccer match at Wembley Stadium in London May 25, 2013.
Foto: Reuters/Pixsell
21.03.2014.
u 12:00

A zanimljiva će biti i borba za najboljeg strijelca, četvorica najboljih i dalje su u igri. Cristiano Ronaldo postigao je 13 pogodaka, Ibrahimović deset, Messi osam, a Diego Costa sedam

Danas je u Nyonu održan ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka. Povlaštenih nije bilo, a izvučeni su zanimljivi parovi. Europski prvak Bayern i branitelj naslova igrat će protiv Manchester Uniteda, dok će lanjski finalist Borussia Dortmund igrati protiv Reala. Luki Modriću i suigračima bit će to prilika za osvetu za težak poraz u prošlogodišnjem polufinalu. Dobra vijest za Ancelottijeve trupe jest da u prvoj utakmici zbog žutih kartona neće igrati Robert Lewandowski koji im je prošle godine u jednoj utakmici dao čak četiri gola.

Zlatan Ibrahimović predvodit će PSG protiv Josea Mourinha i Chelseaja, dok ćemo gledati i španjolski derbi između Barcelone i Atletico Madrida!

Prve utakmice igrat će se 1. i 2. travnja, a uzvrati su tjedan dana poslije.

Liga prvaka, četvrtfinale:

Barcelona – Atletico

Real – Borussia

PSG – Chelsea

Manchester United – Bayern

Tijek izvlačenja

12.14 Sve je ostalo jasno, posljednji par činit će Manchester United i Bayern

12.13 PSG će predvođen Zlatanom Ibrahimovićem igrati protiv Chelseaja

12.12 Madridski Real igrat će protiv Borussije

12.11 Izvučen je prvi par, Barcelona igra protiv Atletico Madrida!

12.05 Ceremoniju po običaju vodi Gianni Infantino, glavni tajnik Uefe, a pomoćnik će mu biti Luis Figo

12.03 Sudionici četvrtfinala su: Atletico Madrid, Bayern, Barcelona, PSG, Chelsea, Real Madrid, Manchester United i Borussia

12.01 U ždrijebu nema povlaštenih pa je moguće da se, primjerice, u četvrtfinalu sastanu Luka Modrić i Mario Mandžukić

12.00 U Nyonu je upravo počeo ždrijeb Lige prvaka

Najava ždrijeba

Danas točno u podne u Nyonu će se održati ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka. U konkurenciji za ovogodišnji naslov ostali su Atletico Madrid, Bayern, Barcelona, PSG, Chelsea, Real Madrid, Manchester United i Borussia, a u ždrijebu nema povlaštenih, svatko može izvući svakoga.

Zanimljivo je da je svih osam momčadi koje su izborile četvrtfinale u grupnoj fazi natjecanja bilo na vrhu svojih skupina te da su sve, osim Manchester Uniteda, na samom vrhu četiri od pet najjačih europskih liga. Dakle, Bayern i Borussia vodeći su u Njemačkoj, Real, Barcelona i Atletico u Španjolskoj, PSG u Francuskoj te Chelsea u Engleskoj.

Dosadašnji rekord za premije zbog osvajanja Lige prvaka drži Bayern koji je svojim igračima isplatio po 800 tisuća eura za trofej, ali u to su bile uračunate i premije za prvenstvo i kup. Bogati vlasnici PSG-a ove su sezone svojim igračima obećali po milijun eura osvoje li trofej.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Utakmice četvrtfinala Lige prvaka igrat će se u travnju, a Hrvatska će imati samo dva predstavnika (Mandžukića i Modrića). Međutim, upravo njihovi klubovi glavni su favoriti za osvajanje natjecanja. Koeficijent na Bayern iznosi 2,50, dok je kvota na Real 4,50. Isti omjer je i za Barcelonu, dok je PSG četvrti favorit ovogodišnje Lige prvaka.

A zanimljiva će biti i borba za najboljeg strijelca, četvorica najboljih i dalje su u igri. Cristiano Ronaldo postigao je 13 pogodaka, Ibrahimović deset, Messi osam, a Diego Costa sedam.

Ždrijeb počinje točno u podne, a tekstualni prijenos možete pratiti na našem portalu.

>>Mandžo i Luka u lovu na europski naslov! Tko će osvojiti Ligu prvaka?

Komentara 12

KA
Kakma
15:35 21.03.2014.

Grci su ispali jer nisu u stanju ni sa 2 metra zabiti gol. Tko to ne zna nije ni zasluzio ici dalje.

Avatar watson
watson
12:35 21.03.2014.

1. Barcelona - Atletico Madrid 1-2 2. Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2 3. PSG - Chelsea 3-1 4. Manchester United - Bayern 1-4United - Bayern 1-4

UN
unbekant
12:30 21.03.2014.

Znaci vec su poznati i polufinalisti,Bayern,Atletiko,PSG,Borusija…………...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije