PRVIJENAC TIMA

Hajduk pobijedio Zadar; na sjeveru osvanuo transparent podrške Ivi Begi

Hajduk - Zadar
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/6
28.03.2014.
u 19:55

Na sjeveru se našao transparent "Ivo Bego - idol i nadahnuće", cijeli stadion mu je pljeskao, a 77-godišnji Bego je mahao iz svečane lože.

Hajduk je, nakon tri utakmice bez pobjede, došao do bodova, u Poljudu je s 3:1 (1:0) svladao Zadar.

Kada jednog dana Zadrov trener Ferdo Milin bude prebirao po gostovanjima u Poljudu doći će do zanimljive spoznaje, golove se za Hajduk postizali Gruzijac i Uzbekistanac, Giorgi i Temurhoja. Iluridze je bio strijelac jedinog pogotka u rujanskom gostovanju Zadra kod Hajduka, to mu je za sada jedini gol u dresu bijelih. A sada je obranu Zadra probio Temurhoja Abdukholikov kojeg u Hajduku zovu Tima. U 15. minuti Maloča je odličnom loptom pronašao Uzbekistanca, a ovaj vrsno prebacio istrčalog Matkovića. Abdukholikov je dobio Tudorovo povjerenje od prve minute i opravdao ga je. U prvom dijelu imao je još i odličan udarac. Opalio je, onako iz koljena i uz uzdahe publike uzdrmao vratnicu. Usto, bio je asistent Maglici za odličnu prigodu.

Zadar je, s druge strane, nakon greške Pašalića i odlične akcije Oršulića i Ivančića imao odličnu prigodu, ali Ćirjakov udarac otišao je tik uz vratnicu.

Igor Tudor dosta je kombinirao sa sastavom, ceh lošoj formi platio je Goran Jozinović, koji nije bio ni na klupi. Tamo je završio BiH reprezentativac Tino Sušić. Trener bijelih Kouassija je u formaciji 3-1-4-2 stavio na lijevu stranu. Polako i Bjelokošćanin ide sve dalje od momčadi, bio je napadač, pa krilo, sada je bliže beku. Nastavi li tako u slijedećoj će biti na klupi.

Dvoboj je riješen u 47. minuti. Mladi Josip Bašić, koji je zamijenio Mikanovića odlično je prodro, lopte je greškom obrane Zadra došla do Maglice, koji je bio neumoljiv i pogodio za 2:0. Zadar je u 65. minuti smanjio preko Tadića. Sve dvojbe oko pobjednika riješio je Maglica u 75. minuti kada je odličnu akciju bijelih okrunio svojim drugim pogotkom.

Maloča u 80. minuti nije iskoristio jedanaesterac kojeg je Tramupus dosudio nakon što je Iluridze igrao rukom, pa u nastavku akcije bio srušen. Pošteno je što je kapetanov udarac Matković obranio.

Inače, valja napomenuti da je Ivo Bego, koji se za derbija s Dinamom sukobio sa Zdravkom Mamićem definitivno dobio status legende. Na sjeveru se našao transparent "Ivo Bego - idol i nadahnuće", cijeli stadion mu je pljeskao, a 77-godišnji Bego je mahao iz svečane lože.

Foto: Tino Jurić/Pixsell

>> Tudor: Želim novi ugovor s Hajdukom, ali ništa još nije potpisano

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
22:16 28.03.2014.

Ne valja to nikako. Jedno je kad Torcida slavi Begu, to je u neku ruku očekivano, ali klub ne smije dopustiti Begi ulazak u ložu jer time zapravo šalje poruku da odobrava fizičko nasilje. Bego nije nikakav junak, nego huligan. Svi znaju da sam protiv Mamića, ali to ne znači da slavim Begu. Netko iz uprave Hajduka je morao Begi objasniti da za njega nema više mjesta u loži. Ako je Mamiću zabranjen dolazak u ložu, što ima Bego tamo sjediti? Čisti autogol uprave.

AS
asi2013
08:22 29.03.2014.

Samo vi podržavajte starog orijunaša, koji onako decidno kaže da ne voli Zagreb i ne navija za ni jedan klub u njemu, pa i kada igra protiv klubova iz vani. Dali ste ga podržavali kada je Pašića udario nogom. Šutnuouo mu je glavu kao loptu i bila je upitna karijera. Bio sam na utakmici i to slučajno veoma blizu i gledao poispadale zube igraća kojeg je hitna odvela na Rebro. Stari orjunaš se nije promijenio, sada ima podršku dosta njih, što je žalosno. Ne morate vjerovati, ali sam do te utakmice bio zaguljeni Hajdukovac i po Špici se natezao sa Dinamovcima. Sada ne volim ni BBBovce ni Mamića, a ohladio sam se i za nogomet, koji nije vrijedan ovoga.

DU
Deleted user
21:10 28.03.2014.

ajte svi u partizane !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije