Akteri derbija

Kalinić: Čopu je oprošteno što me opalio u prsa

Kalinić Beqiraj
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
02.12.2013.
u 09:23

- Nisam bio impresioniran derbijem, ispalo je da sam možda najzaslužniji za bod, ali ne bih se stavljao ispred ekipe. Svi Dinamovi promašaji su nam se isplatili – veli Kalinić.

Derbi je na svakoj strani izbacio po jedno ime. Dinamovu igru s dvije je asistencije i dobrom igrom oplemenio Domagoj Antolić, a Hajduk je preživio bez poraza zahvaljujući prije svega sjajnim obranama Lovre Kalinića.

- Nisam bio impresioniran derbijem, ispalo je da sam možda najzaslužniji za bod, ali ne bih se stavljao ispred ekipe. Svi Dinamovi promašaji su nam se isplatili – veli Kalinić koji je prijatelju Čopu skinuo 'zicer', a onda ga je još i napadač Dinama kopačkom opalio u prsa.

- Obranio sam mu, nema tu prijateljstva. A za udarac u prsa nema veze, sve mu je oprošteno.

Je li srijeda važnija?

- Nama je svaka važna, kako u prvenstvu tako i u kupu. Predviđanja? Ma ne bih ja ništa predviđao. Bio bih zadovoljan da zabijemo gol.

Jeste li posebno proučavali napadače Dinama s obzirom na to da ste im puno toga obranili?
- Nisam – kratko će nasmiješeni Kalinić koji je doista jedna od jačih karika današnjeg Hajduka, a njegov apsolutni junak u ovom derbiju. Kako ne bi bio kad je obranio sve što se moglo, na stranu dvije male greške koje nisu utjecale na rezultat, pa ni ozbiljnije ugrozile njegova vrata.

Antolić: Hajduku se isplatila hrabra igra

I dok se Kalinić smješkao vidno zadovoljan, Domagoj Antolić nije 'nabacio' smiješak iako je upisao dvije asistencije. Ako je prva i bila slučajna, druga je bila krasna, pogodio je Čopa da nije mogao bolje.

- Nažalost, tako je u nogometu, kad ne zabiješ onda ti se to vrati, osveti. Mislim da smo 75 minuta igrali odlično, kontrolirali utakmicu, no opet je zakazala realizacija. A Hajduk je igrao vrlo hrabro i otvoreno i to im se isplatilo – pričao je Antolić.

Ako in baš i nije sretan i zadovoljan, gledatelji bi trebali biti jer je derbi bio dobar, konačno se igrao nogomet.

- Slažem se.

Kalinić vam je oteo epitet ponajboljeg igrača utakmice...

- Ma nema veze, ja bih volio da smo mi pobijedili, pa nek' bude igrač utakmice tko god hoće. Nažalost, mi smo ga primili u 90. minuti...

Možda se niste trebali povući pri kraju susreta.

- To se događa nesvjesno, u derbijima je obično tako da momčad koja gubi krene na kraju svim silama. Bila je velika pogreška što smo se povukli, a Splićane je nagradila ta otvorena igra i zabili su na kraju.

Kako će biti u srijedu?

- Ako ponovimo ovakvu igru, iskoristimo prilike koje stvorimo, a jučer smo ih stvorili jako puno, onda će biti dobro, završit će to u našu korist. I ne smijemo, kao u ovoj utakmici, primiti doma dva gola – za kraj će Antolić.

Leko: Dobar derbi

Iskusni Jerko Leko žali što Dinamo nije slavio.

- Prvi put su navijači bili na istoj tribini, a mi na terenu smo napravili sve da situacija ostane mirna, da se nešto ne razbukta. Mislim da su svi vidjeli dobar, čvrsti derbi u kojem mi možemo žaliti što u njemu nismo pobijedili – kazao je Leko, dok je Soudani bio kratak:

- Nisam sretan – kratko je dobacio u prolazu strijelac Soudani.

>> BBB neutralizirali Torcidu, Uefa zabilježila skandiranje 'Za dom spremni'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije