DERBI NA POLJUDU

Kate uništavao modre, Tudor traži reprizu

Hajduk Dinamo (1)
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
21.03.2014.
u 10:21

– Tudor je već pobijedio Dinamo, onih 2:0 u rujnu bilo je super. Ova utakmica bit će potpuno drugačija, igrat će se rasterećeno, nema pritiska. U ono moje vrijeme derbiji su u pravilu bili odlučujući. A sada Dinamo stiže s deset bodova prednosti – kazao je Katalinić.

Odavno, još od doba Ante Miše i 2009. godine nije se dogodilo da je Hajduk u kratkom razdoblju ostvario dvije domaće pobjede zaredom. I tada Miši to nije uspjelo u prvenstvu, u veljači je pobijedio u prvenstvu, u svibnju u Kupu. To je onaj uzvrat u kojem je Hajduk nadoknadio 3:0, ali je trofej izgubio na jedanaesterce. A pravi je majstor za trijumfe nad Dinamom Ivan Katalinić. U ono vrijeme 90-ih, kada je Hajduk izrazito dominirao u domaćem prvenstvu, kada je igrao četvrtfinale Lige prvaka, Katalinić je dobio nadimak “Ivan Grozni”. Protiv Dinama je uvijek znao izvući maksimum iz svojih igrača.

Samo za prestiž

Naravno, danas su neka druga vremena, svjestan je toga i Katalinić i ne želi se vraćati u povijest. Ali godi mu sjećanje na te dane.

– Tudor je već pobijedio Dinamo, onih 2:0 u rujnu bilo je super. Ova utakmica bit će potpuno drugačija, igrat će se rasterećeno, nema pritiska. U ono moje vrijeme derbiji su u pravilu bili odlučujući. A sada Dinamo stiže s deset bodova prednosti – kazao je Katalinić.

Iskusni trener smatra da je prvenstvena utrka gotova i da se subotnji derbi igra samo za prestiž.

– Teško mi je povjerovati da će Dinamo do kraja sezone prosuti deset bodova prednosti u deset kola. To mi djeluje kao nemoguća varijanta. Dinamo bi morao gubiti neplanski, a Hajduk bi morao ostvariti svih deset pobjeda. Teško, gotovo nemoguće, previše je tih deset bodova – kaže Katalinić.

Do prije petnaestak dana priča je izgledala sasvim drugačija, Dinamo je ispred Hajduka bio šest bodova. Sve je upućivalo na veliki, neizvjestan derbi.

– Eh, da Hajduk nije izgubio ova četiri boda u Puli i Osijeku, tada bi bilo sve drugačije, u toj bi varijanti utakmica imala sasvim drugu dimenziju. Bio bi pun stadion, tražila bi se ulaznica više – govori nam Katalinić.

No, bez obzira na veliku Dinamovu prednost, derbiji uvijek imaju draž. Dinamo će u Splitu željeti dokazati tko je gazda hrvatskog nogometa, Hajduk će pak tražiti trijumf kako bi u međusobnim prvenstvenim dvobojima barem imao bolji učinak.

Agresija uz pomoć Torcide

– Ono što je nesporno, Hajduk će biti agresivan. Kada se igra derbi, bez obzira na stanje na tablici, Hajduk uvijek bude agresivan. Navijači, ozračje, sve te to ponese. Izvjesno je da Dinamo nije favorit, nikada Dinamo ne može biti favorit kada gostuje u Poljudu – zaključio je Katalinić.

Inače, u Poljudu je uoči derbija predstavljen novi šef omladinske škole. Nekadašnji kapetan bijelih Srđan Andrić nedavno se ostavio nogometa, sada će voditi najvažniji dio kluba. Zanimljivo, Andrić je s Pralijom najefikasniji strijelac u utakmicama protiv Dinama (po pet golova).

>>Na Poljudu ćemo igrati i zabiti gol Hajduku za 'Dugog'

Komentara 3

VL
vladek
10:29 21.03.2014.

Jovanović je dao na znanje Dinamu,da nesmije kojim slučajem pobijediti Hajduk

MA
magnum2013
11:05 21.03.2014.

Budući da nam je kvaliteta lige takova derbiji se igraju za šaku kikirikija. Da bi prekinuli ovakvo stanje potrebno je ne pojačati kvalitetu nogometa u HR, već srušiti Dinamo. Ovo što se događa u HR nogometu jedna je velika lakrdija. Dali je svjesna ova politička garnitura da im opstanak na vlasti ne ovisi od glasova južno od Velebita?

LI
Lisabon
12:58 21.03.2014.

E pravi ste srpski epski pjesmici?Hranite se povjescu koja je neistinita.Npr,podsjetnik na "velikog trenera" Katalinica.Dinamo-Hajduk 4-1 (treneri Kranjcar i Katalinic)....nakon toga Katalinicu noga iz Hajduka.Rijeka-Dinamo 0-1.Katalinic trener Rijeke...nakon toga noga Katalinicu.Split-Dinamo 0-1 .Katalinic trener Splita...nakon toga noga katalinicu.Pa vi pisite o slavnoj tradiciji Katalinica kao trenera i time se dobro nahranite prije svakog derbija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije