EUROPSKA LIGA

Rijeka se remijem oprostila od snova o europskom proljeću

Rijeka, Guimaraes
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/6
28.11.2013.
u 20:51

Rijeka nije uspjela upisati prvu pobjedu u skupini Europske lige, s Vitoriom Guimares odigrala je 0:0, treći je to remi Rijeke, uz dva poraza.

Rijeka nije uspjela upisati prvu pobjedu u skupini Europske lige, s Vitoriom Guimares odigrala je 0:0, treći je to remi Rijeke, uz dva poraza. Ostaje joj još utakmica s Betisom u Sevilli.

Opet nestalo struje

Uvod u utakmicu zapravo je donio nelagodu. Naime, 45 minuta prije utakmice na stadionu je nestalo električne energije. Deset minuta bio je mrak i pojavio se strah da kvar ne bude otklonjen na vrijeme. kao što nije bio na susretu Rijeke i Hrvatskog dragovoljca. No, da u Europskoj utakmici nema električne energije, lako moguća kazna bi bila 3:0 za suparnika. No, onda su se reflektori upalili.

Opet je na Kantridi bila nogometna fešta, oko 8.000 ljudi došlo je pomoći Rijeci u borbi s Vitoriom Guimaraes, nosilo ju kroz utakmicu u želji da se dođe do sportkse osvete nad Portugalcima koji su kao domaćini razmontirali Rijeku s 4:0.

Od prve je minute postalo uočljiivo koliko je dvadesetak dana odmora značilo igračima Rijeke. Agresivni stav u svakom duelu, plitka formacija na svakom dijelu terena, puno kretanja bez lopte...

U utakmici protiv najbrže momčadi, koja je ove sezone gostovala na Kantridi, Rijeka je oduševila brzim protokom lopte kojim nogomet dobiva dimenziju više. Na Kantridi se u četvrtak igrala istinska europska utakmica u kojoj se momčad Rijeke energetski puno više trošila nego protiv Betisa i Lyona. I pokazala da se tjelesno može nositi s momčadi, koja je na širokom prostoru u utakmici u Guimaraesu izgledala kao s druge planete.

Na Kantridi igrači Vitorije jedva da su dolazili do zraka, a kamo li do slobodnog prostora. U prvom dijelu stvorila je Rijeka nekoliko prilika kroz organizirani posjed i brzu izmjenu lopte, ugodno iznenadivši navijače. Portugalci su nekoliko puta bili neugodno iznenađeni. U 9. minuti Benko je ostao sam na vrhu kaznenog prostora i promašio loptu u otvorenoj poziciji za udarac. U 13. minuti Alispahić je s 20 metara loptu uputio u visokom luku, Douglas je nemoćno gledao kako lopta odsjeda na gredi. U 42. minuti Alispahić je sa 17 metara poslao loptu pokraj vratiju na kraju povezane akcije koju je po desnoj strani odradio Kvržić.

U 19. minuti Benko je propustio najbolju priliku u prvom dijelu. Alispahić je slijeva “kontranogom” oštro uputio loptu na prvu vratnicu, Benko je glavom loptu skrenuo točno u Douglasa. U 21. minuti Tomane se probio po lijevom boku, ubacio za Barrientosa, koji

je efektno petom loptu poslao uz samu lijevu Vargićevu vratnicu. Bila je to jedina prilika momčadi koja je slovila velikim favoritom.

Benko imao ‘zicer’

I u nastavku je Rijeka bila jako dobra, čvrsta i rastrčana, željela je pobjedu, želja je ostati u borbi za europsko proljeće. Jučerašnja Rijeka nije bila onako nesnalažljiva, uplašena i zbunjena kao u Guimaraesu kad je glatko poražena s 4:0. Matjaž Kek posložio je kockice mozaika u lijepu sliku. Pokušao je Kek u zadnjih dvadesetak minuta s odmornim Sharbinijem (umjesto Andreja Kramarića) još držati pritisak na goste, tražio je pobjedu, prvu Rijeke u skupini Europske lige.

Riječi su nastavili prijetiti, a veliku je priliku propustio Benko u 82. minuti, sam je bio pred suparničkim vratarom, no nije se snašao i mreže se do kraja nisu tresle, a Rijeka se oprostila od šanse da prezimi.

U drugoj utakmici ove skupine Lyon je bio bolji od Betisa 1:0 golom Gomisa.

>> Trener Vitorije: Znamo da je Kantrida jak adut Rijeke
>> 'Moramo paziti da nas ne ponesu emocije i prevelika želja'

Komentara 2

ČA
čarli123
07:47 29.11.2013.

U dosta jačoj skupini od dinamove Rijeka u svom prvom nastupu u ovom takmičenju ostavila je puno bolji dojam i ostvarila puno više od dinama, dva poraza i tri neodlučeno a dinamo jedana neodlučeno i četri poraza , a buđetuđet Rijeke je puno puno manji od dinamovog.

VL
????
22:59 28.11.2013.

Trebali su dobiti.... kad se ne zna tko pije tko plaća na terenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije