uoči islanda

Izbornik Kovač: Mislio sam da ste gospoda sa sjevera, ali niste

Niko Kovač
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
18.11.2013.
u 17:40

– Mislio sam da ste gospoda sa sjevera, ali niste – rekao je Niko Kovač islandskom novinaru koji tvrdi da su hrvatski igrači pili u hotelu poslije utakmice

Uvjeren sam da ćemo imati 25.000 navijača uz sebe. Također sam uvjeren da ćemo pobijediti Island, a što je ljepše od slavlja s navijačima – započeo je govor hrvatski izbornik Niko Kovač na posljednjoj presici uoči uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija protiv Islanda.

Nakon toga Kovač je morao odgovoriti na pitanje islandskog novinara koji tvrdi kako su naši igrači pili u hotelu poslije utakmice.

– Jeste vi to vidjeli? – pitao ga je hrvatski izbornik Niko Kovač.

– To je istina – kaže novinar, a Niko je uzvratio:

– Mislio sam da ste gospoda sa sjevera, ali niste.

Osvrnuo se Kovač nakon toga na suđenje na Islandu.

– Ako se Islanđani mogu buniti zbog suca, mogu i ja. Znam kako je to kada netko pada zbog udarca koji je dobilo ili kada simulira – rekao je Niko kojeg ne brine nula s Islanda.

– Važno je bilo ne primiti gol. Sada igramo kod kuće i to je naša prednost, a igrači su pokazali na treninzima da im je stalo do plasmana na SP. Imam veliki respekt prema Islanđanima, ali želim pobjedu.

Kovač ne misli puno mijenjati u uzvratu.

– Imali smo dovoljan posjed lopte i spriječili smo njihovu skok-igru iz prekida, a to je ono što smo željeli. Ne trebamo puno mijenjati, trebamo popraviti realizaciju – rekao je Niko te dodao:

– Da nisam uvjeren u pobjedu, ne bih ni bio ovdje. Analizirali smo Island. Ako u pravom trenutku napravimo pravi potez, Islandu će biti teško.

Progovorio je Niko i o apelu Perišićeva oca da se premija za SP proslijedi Vukovaru.

- Najprije, mi još ništa nismo uspjeli. Zatim, i igrači su vam rekli da još ne razmišljaju o tom novcu, treće: oni imaju svoju zakladu preko koje pomažu ljudima i četvrto: bilo bi dobro da se svatko brine za svoje i ne miješa se u tuđe – dodao je Kovač.

Uz Niku je govorio i Ivan Rakitić koji je kao i Luka Modrić preuzeo odgovornost za lošiju igru u veznom redu u utakmici na Islandu.

– I ja moram preuzeti odgovornost. Mi u kompletu moramo dati više, a onda će biti lakše za Luku i sve nas. Znamo kako će Island igrati, a mi sad igramo doma i idemo to dobiti. Bit će nam lakše ako će biti pun stadion – rekao je Raketa te se osvrnuo na Mandžukića:

– Znamo koliko je Mandžukić ubitačan kad je na 15-20 metara od gola. Naš zadatak je dostaviti mu loptu u taj prostor – zaključio je Ivan.

>> Za ovih osam hrvatskih igrača Islanđani tvrde da su popili 70 piva

Komentara 34

Avatar ONLY 1
ONLY 1
18:05 18.11.2013.

- Mislio sam da ste gospoda sa sjevera, ali niste. odgovor za 10!

ET
etnaet
18:06 18.11.2013.

Tako je Niko i brate nedajte na hrvate

DA
darmar
18:17 18.11.2013.

Ajmo Niko, povedi momke i isprasite te sjeverne prepotenjanke. Sta oni misle, doci u Zagreb na dvoboj Hrvatskoj i prijetit i pravit se vazni. Moje misljenje nas dragi izbornice je da bi trebalo napravit dvije izmjene u sastavu: umjesto Ilicevica nasa lola Ola i umjesto Dudua Niko Kranjcar. Iz razloga sto ce lola Ola po desnoj strani u ulascima u srediste napada donijeti golove, a Niko ce oplemeniti igru na sredini, olaksati napadacke akcije koje pokrenu Modric i Raketa, a i sam zaprijetiti sutevima. U drugom poluvremenu, ovisno od rezultata ako treba uvest Benka za napad i Kovacica za vezu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije